Presne kroglice z dateljni
V močnem mešalniku zmeljemo olupljeni svež ingver in čez noč v vodi namočene in odcejene mandeljne. Mešalnik izpraznimo in v njem zmeljemo še izkoščičene dateljne. Ko je masa gladka,...
Presni tartufi
Tartufi iz suhih sliv in orehov 1. Orehe predhodno preberemo in odstranimo vse morebitne koščke lupinic. Temeljito jih operemo, nato pa jih stresemo na pekač in postavimo v pečico ogreto...
Sadna pirina pita brez sladkorja
Moko zmešamo s pomarančno lupino, mletim cimetom, mletimi klinčki in pecilnim praškom, dodamo razpuščeno maslo, jajci in mleko ter vse skupaj zmešamo v gladko testo. Primešamo na majhne...
Slivova pita
Sladice in peciva - www.mojirecepti.comV posodo damo moko in ji primešamo pecilni prašek in sol. Nato dodamo še margarino, jajce, sladkor, limonino lupinico in skuto. Zgnetemo gladko testo in ga za 30 minut postavimo v hladilnik....
Goljatova slivova pita
Na sobni temperaturi iz naštetih sestavin zgnetemo gladko srednje gosto testo: 250 g bele mehke moke, 100 g masla ali margarine, 120 g sladkorja, 1 jajce, 1 jž vode po potrebi, ½...
Slivova pita
Sladice in peciva - www.kulinarika.netSlive narežemo na polovice, jih damo v skledo, potresemo s sladkorjem in pokapljamo z rumom. Iz sestavin zamesimo testo, ga pokrijemo ter damo v hladilnik za pol ure. Za manjšo pest...
Slivova pita
Maslo, sladkor in sol penasto stepemo, dodamo še moko, jajce in mleko ter zgnetemo v mehko testo. Zavijemo ga v folijo in pustimo počivati v hladilniku približno 30 minut. Medtem pripravimo...
Sočna slivova pita
Sladice in peciva - www.kulinarika.netPenasto umešamo zmehčano maslo, sladkor v prahu in sol. Dodamo moko, jajce in tri žlice mleka ter na hitro zgnetemo v kepo. Zavijemo v aluminijevo folijo in pustimo počivati v hladilniku...
Presna kaša s sezonskim sadjem
1. Zvečer, ali vsaj pol ure pred obrokom namočimo suho sadje in shia semena. 2. Kosmiče, rozine, sončnice in suhe slive operemo in skupaj namočimo v toliko vode, da prekrije suho sadje....
Slivova pita z beljakovo kapo
marmelina.siPita, ki se kar topi v ustih. Skorja: Nadev: Beljakova kapa: Iz moke, masla, jajca in sladkorja zgnetite krhko testo. Oblikujte v hlebček in za 20 minut postavite v hladilnik. Slive...