Začinjeno testo za cvrtje zelenjave ali mesa (Pakoras)
Moko večkrat presejemo, dodamo vse začimbe in toliko vode, da nastane gosto testo, v katerega damo koščke zelenjave ali mesa in ocvremo v olju.
Pijani piščanec po mediteransko
Nato na olivnem olju prepražimo sesekljano čebulo in kos čilija, dodamo meso in olupljene paradižnike ter marinado, lovor in palčko cimeta. Posodo pokrijemo in tako dušimo 30 minut,...
leča z zelenjavo
predpriprava Lečo stresemo na cedilo, potem pa jo oprhamo pod tekočo hladno vodo in dobro odcedimo. priprava V posodi pristavimo 2 žlici ghija, na katerem na hitro prepražimo čili,...
File orade na mediteranski zelenjavi
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netRibo filiramo, da dobimo 2 lepa fileja. Če tega ne znamo, prosimo, da nam fileje pripravijo v ribarnici. Ostankov ne zavržemo, ampak pripravimo okusno ribjo juho (recept je v bazi)....
Rižota z lignji
Potem pripravimo jušno osnovo: ostanke od čiščenja škampov damo v posodo, dodamo lovor in prekrijemo z vodo. Postavimo na ogenj in kuhamo. Preden zavre, odstranimo z ognja, precedimo,...
Piščanec s kokosom
Priprava začimbne mešanice – masale: vse sestavine pražimo v suhi ponvi (brez olja) na srednji do visoki vročini. Med praženjem ves čas mešamo, da se ne prismodi. Če se katerakoli sestavina...
Pečena zelenjava po mediteransko
Glavne jedi - www.kulinarika.netJajčevce narežemo na rezine (ne lupimo) in močno posolimo, damo na cedilo in jih pustimo približno pol ure, da spustijo vodo (to zato, da kasneje ne vpijajo toliko olja). Vzamemo velik...
Jajčevci in bučke v karijevi omaki
Ostale jedi - www.kulinarika.netJajčevec operemo, narežemo na centimetrske kockice, nasolimo in pustimo stati približno pol ure. Splaknemo ga pod curkom mrzle vode in odcedimo. Bučke operemo in prav tako narežemo...
Mediteranski jajčevci
Glavne jedi - www.kulinarika.netJajčevce razpolovimo, če so majhni, velike narežemo na kolobarje širine cca 4 cm. Razpolovljenim spodrežemo dno, da stojijo na pekaču. Pekač pred tem premažemo z olivnim oljem. V jajčevce...
Sočna solata s popečeno zelenjavo, kruhki in smetanovim prelivom
1. Vse vrste solate operemo in osušimo v centrifugi za zelenjavo. 2. Žar ponev močno segrejemo, pokapljamo z oljem in na njem opečemo kruhke. Pečene kruhke pretresemo v skledo, ponev...