Goveji golaž
Na olju prepražimo drobno nasekljano čebulo in česen ter dodamo na kocke narezano goveje meso, ga posolimo in popečemo. Nato vse skupaj zalijemo s paradižnikovo mezgo in vinom. Ko se...
Goveji golaž
Glavne jedi - www.kulinarika.netNa razgreti maščobi pražimo sesekljano čebulo dokler ne porumeni. Dodajamo moko in pražimo do rumeno - rjave barve, dodamo paradižnikovo mezgo, sol, začimbe, povrtnino in dolivamo juho...
goveji golaž
Enolončnice - www.gurman.eupriprava Čebulo in česen tik pred uporabo olupimo in ločeno drobno sesekljamo. V posodi segrejemo olje, na katerega stresemo sesekljano čebulo. Med mešanjem jo prepražimo da postekleni....
goveji golaž II
priprava Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. V posodi segrejemo olje, na katerem sesekljano čebulo med občasnim mešanjem rumeno prepražimo. Prepraženi čebuli dodamo paradižnikovo mezgo,...
Goveji golaž
Glavne jedi - www.mojirecepti.comČebulo sesekljamo na drobne kocke, posolimo in prepražimo na olju. Dodamo narezano govedino. Pražimo nekaj časa, nato pa zalijemo s toliko vode, da prekrije meso. Kuhajmo 20 min. Dodamo...
Lovčji golaž po podgursko
Tenstamo toliko časa, da gre kri od kosti ali udari ven iz mesa (zakrvca). Dodamo vode in sicer kolikor kil mesa, toliko vode. Vse to skupaj poskrbimo s feferoni ali rdečo papriko (mleto)....
Golaž
marmelina.siKlasični goveji golaž je pri nas še bolj priljubljen, če mu dodamo korenje – to naredi jed še nekoliko bolj sladko, in ker v njej ni zgolj meso, imajo ta golaž rajši še zlasti otroci....
Goveji golaž
Juhe in zakuhe - www.kuhajmo.comNa olju prepražimo rezinice čebule, dodamo na koščke narezano meso in mešamo, da zakrkne. Solimo, dodamo lovorjev list, prilijemo zajemalko juhe in pokrito dušimo. Ko je meso skoraj...
Segedin golaž
Ostale jedi - www.kulinarika.netNa olju zarumenimo grobo nasekljano čebulo, dodamo na za grižljaj velike kose narezan flam ter prerezana in na dva -tri prste dolžine nasekana rebrca. Solimo, malo popražimo, dodamo...
Piščančji golaž s smetano
Meso narežemo na kocke. Čebulo olupimo in sesekljamo. Segrejemo nekaj žlic olja, dodamo čebulo in med mešanjem svetlo rjavo zapečemo. Zmanjšamo temperaturo, vmešamo mleto papriko in...