pekoča feta v pečici
priprava Pečico segrejemo na 240 °C. Sir narežemo na manjše koščke. V skledi zmešamo olje, origano (gl. izboljšanje) in čili. V mešanico stresemo narezano feto, ki jo po vseh straneh...
Koruzna omaka za svaljke
Omake in namazi - www.kulinarika.netPuranje zrezke popražimo na malo olja, jih zalijemo z nekaj vode, dodamo začimbe, kocko za juho, koruzo in zavremo. V mleko dodamo 2 žlici moke, dobro zmešamo in vlijemo v omakco, ki...
Pomaka za čips
Omake in namazi - www.kulinarika.netSir, čili in papriko zmeljemo in postavimo v mikrovalovno pečico. Nekaj časa naj se greje. Ko je pogreto, omako polijemo po koruznem čipsu (nachos).
Gorčični preliv
Omake in namazi - www.mojirecepti.comV posodici zmešamo kis, poper, gorčico, olivno olje, čili, drobnjak in sol.
Argentinska omaka
Na tanko narezani čebuli prepražimo mleto meso. Dodamo poper, čili in zalijemo z vodo. Pustimo 15 minut, da se pokuha in nato malo zgostimo z moko in vodo.
Preliv z granatnim jabolkom
Omake in namazi - www.mojirecepti.comGranatno jabolko razrežemo, tako da iz njega dobimo rdeča semena. V posodici zmešamo sesekljano čebulo, sesekljan čili, limonin sok, sladkor in sol. Na rahlo primešamo še granatno jabolko...
pekoči lignji v pečici
predpriprava Lignje očistimo (gl. opombe), oprhamo pod tekočo hladno vodo in posušimo. Čili v možnarju drobno stremo. priprava Pečico segrejemo na 220 °C. Pekač segrejemo, potem...
pekoči škampi v pečici
priprava Škampe podolžno razpolovimo in in očistimo. Pečico segrejemo na 220 °C in v njej segrejemo pekač. Škampe po prerezani strani potresemo z origanom in zdrobljenim čilijem...
pekoč skutin namaz z bučnim oljem
priprava Skuto, kislo smetano in malo bučnega olja gladko razmešamo. Čili razsemenimo in drobno sesekljamo. Mešanico začinimo s soljo, sveže mletim poprom in sesekljanim čilijem. serviranje...
rdeča omaka
Omake in namazi - www.gurman.eupriprava Paradižnik olupimo. Česen olupimo in pretlačimo. Čili očistimo, razpolovimo, razsemenimo in sesekljamo. V manjši ponvi segrejemo olje. Nanj stresemo česen, ki ga pražimo toliko...