Fižolova enolončnica z gobami
Enolončnice - web-kulinarika.sijurčke namočimo v 1 dcl vroče vode za vsaj 20 minut. V kozici raztopimo maslo, dodamo sesekljan česen in pražimo pol minute. Vmešamo namočene jurčke s tekočino vred, osolimo in popopramo,...
goveja juha s fižolom in suhimi jurčki
Enolončnice - www.gurman.eupredpriprava Fižol čez noč namočimo v hladni vodi; gl. nasveti. Zjutraj fižol odcedimo, prelijemo s hladno vodo, pristavimo, zavremo in skuhamo skoraj do mehkega; gl. okvirček. Suhe...
telečji ragu z mlado zelenjavo in jurčki
predpriprava Meso operemo, obrišemo in narežemo na manjše koščke. Nato ga začinimo s soljo in sveže mletim poprom. priprava Čisto govejo juho pristavimo, zavremo in pustimo na toplem....
ohrovtova enolončnica
predpriprava Jurčke namočimo v pol litra tople vode. Ohrovt očistimo in narežemo na široke rezance. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. priprava V posodi segrejemo 2 žlici olja, na...
Krepka mesna enolončnica
1. Meso operemo, narežemo na manjše koščke in ga posolimo s soljo za mehčanje mesa. V večjo posodo vlijemo približno eno žlico olja, ga nekoliko segrejemo in na njem na hitro popečemo...
pretlačena juha iz zelenjave in belega fižola
Enolončnice - www.gurman.eupredpriprava Beli fižol čez noč namočimo v hladni vodi. Paradižnik olupimo, razkosamo na četrtine, razsemenimo in narežemo na kockice. Korenček, por in belušno zeleno očistimo in narežemo...
Boranija z gobami
Enolončnice - www.kulinarika.netFižol zavremo in odcedimo. Na olivnem olju prepražimo nalistan česen, gobe in čili. Po 10 minutah dodamo olupljen, nakockan zrel paradižnik in stročji fižol. Kuhamo 30 minut, nato dodamo...
ričet s suhimi jurčki
predpriprava Ješprenj operemo pod tekočo hladno vodo. Stresemo ga v lonec, prelijemo s hladno vodo in čez noč namakamo. priprava Namočen ješprenj odcedimo. Stresemo ga nazaj v lonec,...
telečji ragu z jurčki
priprava Meso narežemo na 40 do 50 gramov težke koščke. V posodi segrejemo olje, na katerem na hitro opečemo narezano meso. kostno juho pristavimo, zavremo in pustimo na toplem. Gobe...
jagnječji ragu z jurčki
priprava Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. V posodi segrejemo olje, na katerem posteklenimo sesekljano čebulo. Čisto kokošjo juho pristavimo, zavremo in pustimo na toplem. Meso narežemo...