medaljoni morske žabe s škampovim zavitkom
Sladice in peciva - www.gurman.eupredpriprava V kozici pristavimo vodo za blanširanje paradižnika. File morske žabe na hitro oprhamo pod tekočo hladno vodo. Nato ga obrišemo s papirnatimi kuhinjskimi brisačami in narežemo...
Polnozrnati rezanci z morskimi rakci
Rezance skuhamo, odcedimo in oplaknemo pod tekočo hladno vodo. V veliki skledi jih zmešamo s sezamovim oljem in vse rahlo pretresemo, da se olje porazdeli.V majhni skledi zmešamo omako...
široki rezanci s filejem morske žabe
predpriprava V velikem loncu pristavimo vodo za kuhanje testenin; vodo posolimo. Ribji file oprhamo pod tekočo hladno vodo, posušimo in narežemo na koščke. priprava V posodi pristavimo...
črni rezanci s kozicami in rukolo
priprava V večji posodi pristavimo in zavremo vodo za kuhanje testenin. Češnjevce očistimo in zrežemo na četrtine. Rukolo očistimo, operemo in dobro odcedimo. Česen olupimo in drobno...
kitajski jajčni rezanci s piščančjim filejem in rakovimi repki
predpriprava V loncu pristavimo in zavremo večjo količino vode; vodo solimo. V vrelo vodo stresemo rezance. Pustimo, da voda še enkrat zavre, nato rezance odstavimo, z jedilnimi palčkami...
rep morske žabe v belem vinu
Ribe in morske jedi - www.gurman.eupredpriprava Rep morske žabe oprhamo pod tekočo hladno vodo. Nato ga obrišemo in začinimo s soljo in sveže mletim belim poprom. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. priprava V posodi...
makaroni s kozicami
priprava V posodi pristavimo in zavremo vodo za kuhanje bucatinov; gl. pojasnila. Česen olupimo in drobno sesekljamo. Krop posolimo, potem pa vanj stresemo testenine, ki jih skuhamo...
makaroni z jurčki in jajčevci
Testenine - www.gurman.eupredpriprava Jajčevec očistimo, narežemo na kockice, stresemo v cedilo, posolimo in pustimo 30 minut. Čebulo olupimo in narežemo na čim tanjše lističe. Česen olupimo. V loncu pristavimo...
Široki rezanci z paradižnikovim pestom
Vzemite večji lonec, vanj natočite dve tretjini vode in ga pristavite na kuhalno ploščo z nastavljeno najvišjo temperaturo. V lonec z vodo dodajte nekaj ščepcev soli. Nato dodajte še...
Rezanci s teletino, beluši in gamberi
Testenine skuhamo v slanem kropu in odcedimo.Teletino in por narežemo na tanke rezance. Prepražimo jih na maslu, da zlato porumenijo, in solimo.Sveže olupljene beluše kuhamo 5 minut...