Bograč
Enolončnice - www.mojirecepti.comČebulo olupimo in sesekljamo. Slanino na drobno sesekljamo. V loncu segrejemo olje in na njem prepražimo čebulo in slanino. Svinjsko in goveje meso narežemo na koščke in ga dodamo v...
Bograč
Glavne jedi - www.kulinarika.netNajprej sesekljamo čebulo in na kocke narežemo meso. Na olju pražimo čebulo. Med praženjem jo posolimo, da se spusti. Pred koncem ji dodamo na tanke rezance narezano svežo papriko....
prekmurski bograč II
priprava Česen olupimo in drobno sesekljamo. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. V posodi segrejemo maščobo (gl. nadomestek), na kateri sesekljano čebulo počaso zarumenimo. Prepraženo...
Prekmurski bograč
Enolončnice - www.kulinarika.netNa olju opražimo čebulo, dodamo česen in na koščke narezano meso. Dušimo tako kot za golaž. Dodamo papriko, vse začimbe in ko je meso skoraj mehko, dodamo krompir in zalijemo z vinom....
Bograč malo drugače
Enolončnice - www.kulinarika.netNa vročem olju in masti pražimo nasekljano čebulo 25 minut, dodamo govedino in pražimo 20 minut, dodamo vse začimbe, razen gobove juhe, pražimo še 20 minut, dodamo svinjino in pražimo...
Bograč
Enolončnice - web-kulinarika.siNa maščobi toliko prepražimo drobno sesekljano čebulo, da ovene in dodamo na kocke narezano govedino. Pokrito dušimo in po potrebi zalivamo z malo vode, da se meso do polovice zmehča....
Golaž po "tetinem" receptu
Na tanko zrežemo (najbolje v multipraktiku) čebulo in česen, jo vržemo v velik lonec, v katerem bomo kuhali golaž in v katerega smo dali prej nekaj žlic olja ali masti. Dodamo vse začimbe...
Bograč larisima
Enolončnice - www.kulinarika.netNa olju prepražimo olupljeno čebulo prerezano na polovico, še enkrat na polovico in še enkrat počez, torej to so večji krhlji čebule, ne na malo narezana. Dodamo še strok česna na drobno...
goveji ragu s slanino, šalotko in šampinjoni
Enolončnice - www.gurman.eupredpriprava Pečico segrejemo na 180° C. Govejo juho skupaj z rdečim vinom pristavimo in segrejemo. Slanino po širini narežemo na tanke trakove. Meso oprhamo pod tekočo mlačno vodo,...
svinjski ragu z zelenjavo in proseno kašo
predpriprava Meso oprhamo pod tekočo vodo, obrišemo in narežemo na majhne koščke. Papriko očistimo, razkosamo na četrtine in narežemo na kockice. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo....