kitajski jajčni rezanci s piščančjim filejem in rakovimi repki
predpriprava V loncu pristavimo in zavremo večjo količino vode; vodo solimo. V vrelo vodo stresemo rezance. Pustimo, da voda še enkrat zavre, nato rezance odstavimo, z jedilnimi palčkami...
kitajski jajčni rezanci s šitake
predpriprava V posodi pristavimo in zavremo vodo za rezance. Gobe očistimo in narežemo na debelejše lističe. Česen olupimo in drobno sesekljamo. Čili očistimo, razpolovimo, razsemenimo...
jastog v šampanjski pari s širokimi rezanci
Testenine - www.gurman.eupredpriprava V skledo presejemo moko, dodamo jajci in olivno olje ter ugnetemo gladko rezančno testo. Oblikujemo ga v hlebček, premažemo z oljem in pustimo počivati 20 minut. Špinačo...
makaroni s paradižnikom in parmezanom
priprava V kozici pristavimo in zavremo vodo za blanširanje paradižnika. Čisto piščančjo juho pristavimo in segrejemo. Paradižnik za 20 sekund potopimo v krop, odcedimo, olupimo, razpolovimo,...
Ozki rezanci s kalamari
Papriko očistimo in narežemo na večje kose. Čebulo olupimo in grobo sesekljamo. Oboje na olju prepražimo. Zalijemo z vinom in pokuhamo.Nato prilijemo juho in pokuhamo do polovice. Nazadnje...
Stekleni rezanci z morskimi sadeži
Ostale jedi - www.kulinarika.netRezance damo v skledo in jih prelijemo z vrelo vodo. Pustimo tri minute, da se namakajo, potem jih odcedimo, zrežemo z ostrim nožem na manjše kose in še mlačne prelijemo z ribjo in...
Polnozrnati rezanci z morskimi rakci
Rezance skuhamo, odcedimo in oplaknemo pod tekočo hladno vodo. V veliki skledi jih zmešamo s sezamovim oljem in vse rahlo pretresemo, da se olje porazdeli.V majhni skledi zmešamo omako...
Pad Thai (praženi rezanci po tajsko)
Ostale jedi - www.kulinarika.netRezance pripravimo po navodilu na embalaži. Če jih je potrebno skuhati, jih na koncu ne odlijemo, ampak pustimo v vodi, da se ne zlepijo. V voku segrejemo olje. Popražimo skupaj drobno...
Čop suj
Ostale jedi - www.kulinarika.netMeso, gobe in zelenjavo nareži na koščke. Rezance skuhaj v rahlo soljeni vodi. V posodo vlij nekaj olja, na katerem popeci meso, dodaj zelenjavo in rezance ter vse skupaj nekaj časa...
Eksotični pirini rezanci
Ostale jedi - www.kulinarika.netTofu narežemo na manjše kocke, dodamo ščepec ingverja, ščepec belega popra in ščepec soli. Premešamo in postavimo v hladilnik za eno uro, da se lepo prepoji. Arašide zdrobimo s kuhinjskim...