Omaka iz svežih sliv
Omake in namazi - www.kulinarika.netSlive izkoščičimo in razpolovimo, potem še na polovico. Podušimo jih v ponvi. Ingver olupimo in naribamo ter dodamo slivam skupaj z lovorjem. Prilijemo vino, dodamo obe brinovi jagodi....
Marelična in breskova marmelada
Sladice in peciva - www.mojirecepti.comBreskve in marelice operemo in prelijemo z vročo vodo. Nato jih prelijemo z mrzlo vodo, olupimo, razpolovimo in izkoščičimo. Polovico od vsakega sadja zrežemo na kocke. Preostalo polovico...
marelična marmelada s timijanom
predpriprava Marelice očistimo, izkoščičimo in narežemo na kockice. Limono razpolovimo in ožamemo. Kozarčke za vlaganje s pokrovčki temeljito operemo in vsaj za 15 minut potisnemo v...
Zelenjava po grško
več kot 45 minut - www.ringaraja.net1.Vino, olje, limonin sok, lovorova lista, timijan in brinove jagode damo v veliko kozico z debelim dnom in zavremo. Pokrijemo in kuhljamo 20 minut. 2.Dodamo por, cvetačo in zeleno....
Rdeče zelje z borovnicami
Prikuhe in priloge - www.mojirecepti.comČebulo sesekljamo. Jabolko operemo, olupimo in narežemo. Rdeče zelje operemo in narežemo na rezance. V loncu segrejemo maslo in na njem prepražimo sladkor. Dodamo čebulo, jabolko in...
Jelenov file z borovnicami
Glavne jedi - www.mojirecepti.comV terilniku stolčemo timijan, brinove jagode, sol in poper. Prilijemo malo olivnega olja. Jelenov file premažemo s pripravljeno začimbno mešanico in ga iz vseh strani popečemo v ponvi....
Špinačni riž
1. Riž operemo, »al dente« skuhamo v slani vodi, ga odcedimo in prelijemo z mrzlo vodo, da ustavimo kuhanje. 2. Medtem, ko kuhamo riž, pripravimo špinačo. 3. Špinačo operemo...
Račje prsi z ajdovo kašo iz moje bodoče betule
Kožo na račjih prsih razrežemo na kvadratke ali rombe. Ingver drobno naribamo, limonino lupinico sesekljamo, dodamo sol in sladkor ali med, suhe začimbe stremo v možnarju, vse skupaj...
Mesna rulada
Glavne jedi - www.mojirecepti.comIz govejega mesa naredimo velik zrezek in ga dobro potolčemo. Meso solimo in popramo. Šampinjone operemo in narežemo. Čebulo sesekljamo in jo prepražimo na olju. Dodamo šampinjone,...
Goveji zrezki v omaki
Glavne jedi - www.kulinarika.netZrezke potolčemo in jih z obeh strani solimo, popramo in namažemo z gorčico. Hitro jih opečemo na vročem olju, nakar jih shranimo na toplem in na isti maščobi ovenemo drobno sesekljano...