fetin namaz
priprava Feto, Philadelphio in zmehčano maslo (gl. opombe) v posodi električnega mešalnika gladko razmešamo. Gl. tudi izboljšanje. serviranje Namaz iz fete ali fetin namaz ponudimo...
Tunin namaz
V skledo damo tuno (iz konzerve), sesekljan česen, peteršilj, smetanov namaz, sesekljane olive ali kisle kumarice, solimo in popramo. Tuno in navedene sestavine dobro pretlačimo z vilico.
Tunin namaz
Kumarico, 4 olive, baziliko, peteršilj in drobnjak sesekljajte. Tuno razdrobite. Vse sestavine razen treh oliv dobro premešajte. Dobljeni namaz dajte v skodelico in v hladilnik za nekaj...
krompirjev namaz
predpriprava Krompir očistimo in neolupljenega pristavimo v hladni vodi. Ko voda zavre, krompir kuhamo še 25 do 30 minut. Kuhan krompir odcedimo in ohladimo. priprava Čebulo olupimo...
pekoč namaz s feto in pečeno papriko
Omake in namazi - www.gurman.eupredpriprava Pečico segrejemo na 200° C. Papriko in čilija operemo in obrišemo. Položimo jih v segreto pečico in spečemo, da koža dobro potemni. Pečene položimo v skledo, pokrijemo...
skutin namaz s paradižnikom
priprava Skuto pretlačimo v skledo. Prilijemo sladko smetano in premešamo. Skuti dodamo sesekljane (olupljene, razsemenjene) paradižnike, paradižnikov kečap in mezgo ter sesekljane...
pekoč lečin namaz
predpriprava Česen olupimo in razpolovimo. Lečo s česnom pristavimo v 3,5 litra vode. Zavremo, pokrijemo in počasi kuhljamo 20, da leča že skoraj razpada. Vmes nekajkrat preverimo,...
Skutni namaz z orehi
Vse sestavine premešajte, okrasite s celimi orehovimi jedrci. Postrezite ob kruhu ali prepečencu.
Tunin namaz s pečeno papriko
Omake in namazi - www.kulinarika.netPredpriprava: -olupljeno pečeno papriko bolj na grobo zrežemo v multipraktiku -česen na drobno sesekljamo Priprava: Vse naštete sestavine damo v posodo in jih zmeljemo kar z navadnim...
pesto s posušenim paradižnikom
priprava Posušene paradižnike odcedimo. Česen olupimo in drobno sesekljamo. Izkoščičene olive grobo sesekljamo. Odcejene suhe paradižnike grobo sesekljamo. Sesekljane paradižnike, olive...