dušen brokoli s krompirjem in paradižnikom
priprava V posodi pristavimo vodo za blanširanje paradižnika. Krompir olupimo in zrežemo na kolesca. V posodo nalijemo olivno olje, na katerega naložimo narezan krompir. Paradižnike...
dušen koromač s češnjevci
predpriprava V posodi pristavimo in zavremo 1 liter vode za blanširanje češnjevcev. Koromač očistimo, potem pa glavice narežemo na tanjše rezine. Česen olupimo in zrežemo na tanke lističe....
dušena svinjska rebrca z zeljem
priprava Svinjska rebra oprhamo pod tekočo hladno vodo, obrišemo in razpolovimo po širini; gl. nasveti. Česen olupimo in grobo stremo. V ponvi pristavimo in segrejemo olivno olje in...
cvetačna kremna juha
Juhe in zakuhe - www.gurman.eupriprava Cvetačo očistimo in razcvetkamo. V posodi pristavimo pol litra hladne vode, mleko in očiščeno cvetačo. Zavremo in kuhamo, da se cvetača povsem zmehča. Posodo odstavimo, vsebino...
dušene klapavice z drobnjakom
Ribe in morske jedi - www.gurman.eupriprava Drobnjak drobno narežemo. Školjke očistimo, temeljito operemo in zložimo v posodo. Zalijemo jih z oljem in vinom ter potresemo z drobnjakom. Posodo pokrijemo, školjke pa dušimo...
dušena telečja krača
priprava Kračo natremo z mešanico soli in sveže mletega črnega popra. Korenček očistimo in zrežemo na tanka kolesca. Belušno zeleno olupimo in grobo narežemo. V kozici pristavimo in...
počasi dušena telečja krača
Glavne jedi - www.gurman.eupredpriprava Mesar naj nam krači obžaga po obeh koncih, da odstrani vidne dele kosti. priprava V večji posodi segrejemo olje, na katerem krači rjavo opečemo po vseh straneh. Zeleno...
lososov file z dušeno zelenjavo
predpriprava Lososove fileje očistimo (gl. triki); luske prihranimo. V posodi pristavimo in zavremo 5 decilitrov vode. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. V kozici segrejemo 20 gramov...
cvetačna kremna juha s camembertom
priprava Cvetačo očistimo in razcvetkamo; gl. nasveti. V loncu pristavimo mleko, 5 decilitrov vode (gl. nadomestek), razcvetkano cvetačo in gorčico. Zavremo in počasi kuhljamo 20 minut....
Dušena mlada špinača
1. Špinačo temeljito operemo in odcedimo. 2. V ponvi stopimo ghee, na njem opražimo česen. Takoj, ko česen nežno zadiši, dodamo špinačo. 3. Dušimo nekaj minut, da špinača oveni in voda,...