zelenjavna enolončnica z rezanci in ajdovo kašo
priprava Jušno zelenjavo očistimo in grobo sesekljamo. V loncu pristavimo in zavremo zelenjavno osnovo, jušno zelenjavo in ajdovo kašo. Krompir olupimo, zrežemo na kockice ter skupaj...
svinjski ragu z zelenjavo
priprava Čebulo in česen olupimo in ločeno drobno sesekljamo. V posodi segrejemo olje, na katerem posteklenimo sesekljano čebulo s česnom. Meso narežemo na približno 2 centimetra velike...
svinjski ragu z zelenjavo in proseno kašo
predpriprava Meso oprhamo pod tekočo vodo, obrišemo in narežemo na majhne koščke. Papriko očistimo, razkosamo na četrtine in narežemo na kockice. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo....
Piščančja obara na hitro
Predpriprava: meso pečenega piščanca, čebulo, korenje, brokoli in krompir narežemo na zelo majhne koščke. Česen in gomolj zelene sesekljamo. Priprava: meso in čebulo na hitro malo prepražimo...
piščančja ragu juha
priprava Piščanji file očistimo in narežemo na manjše kocke. Jušno zelenjavo (gl. nasveti) očistimo in narežemo kakor piščanca. V posodi segrejemo olje in polovico masla. Na maščobi...
telečja ragu juha
priprava Teletino oprhamo pod tekočo hladno vodo in narežemo na manjše kocke. Jušno zelenjavo (gl. nasveti) očistimo in narežemo kakor meso. V posodi segrejemo olje in polovico masla....
piščančji file z grahom
priprava Piščančji file narežemo na koščke. Bučki očistimo na narežemo na večje kocke. Paprike očistimo in zrežemo na rezance. Korenčka očistimo in narežemo na kockice. Česen olupimo...
krompirjeva juha z lisičkami in jajčevci
predpriprava Korenčka očistimo in zrežemo na kolesca. Papriko očistimo in narežemo na kockice. Čebulo tik pred uporabo olupimo in drobno sesekljamo. Zelenjavno osnovo pristavimo, zavremo...
jagnječji ragu z jurčki
priprava Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. V posodi segrejemo olje, na katerem posteklenimo sesekljano čebulo. Čisto kokošjo juho pristavimo, zavremo in pustimo na toplem. Meso narežemo...
Štajerska kisla juha po moje
Enolončnice - www.kulinarika.netNogice naj nam mesar naseka vsako na 4 dele. Jušno zelenjavo in začimbe zapakiramo v vrečko iz gaze. Korenje narežemo na kolobarje ali kocke, kot nam je všeč. Čebulo drobno narežemo,...