pekoči široki riževi rezanci z govejim filejem
predpriprava V posodi pristavimo in zavremo dobra 2 litra vode. Očiščen goveji file zrežemo na tanke rezine. Česen in šalotko olupimo ter grobo narežemo. Čilije podolžno razpolovimo,...
pekoči rezanci s svinjskim filejem in sojinimi kalčki
priprava Sojine kalčke na cedilu oprhamo pod tekočo hladno vodo in odcedimo. Mlado čebulo očistimo in zrežemo na kolesca. Čilija zrežemo na kolesca. Ingver olupimo in drobno sesekljamo....
Makaronov narastek
Glavne jedi - www.mojirecepti.comPiščančje meso operemo, osušimo in narežemo. V ponvi segrejemo olivno olje in na njem popečemo meso. Nato ga solimo in popramo. Široke rezance skuhamo v slani vodi in dobro odcedimo....
Priročni čili za začinjanje
Čilije operemo in jim porežemo peclje. Če želimo milejšo začimbo, lahko odstranimo semena. Očistimo tudi česen; oboje nasekljamo (ni treba prav na drobno). Zložimo v kozarec za vlaganje...
Tunine quesadille
Ostale jedi - www.kulinarika.netZačnemo z eno tortiljo, ki jo položimo na zelo rahlo pomaščen pekač. Najprej jo premažemo s fižolom, ki ga prekrijemo z naribanim cheddarjem ali nacho sirom. Na to potem razporedimo...
Riževe testenine na slo-kit način
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netPiščančje fileje narežemo na manjše koščke, katere posolimo in popramo. V vok (lahko tudi večja ponev) damo malo navadnega olja in popečemo koščke piščanca. Vok naj bo pri tem pokrit,...
Rožmarinov zrezek z limoninimi rezanci
Juhe in zakuhe - web-kulinarika.si1. Za rezance operite limono v vroči vodi in jo obrišite do suhega. Lupino olupite v tankih trakovih in iztisnite sok. Papriko operite, očistite, razpolovite, ji odstranite semenje...
kitajski jajčni rezanci s piščančjim filejem in rakovimi repki
predpriprava V loncu pristavimo in zavremo večjo količino vode; vodo solimo. V vrelo vodo stresemo rezance. Pustimo, da voda še enkrat zavre, nato rezance odstavimo, z jedilnimi palčkami...
široki rezanci s svinjskim filejem in jurčki
predpriprava Meso očistimo in zrežemo na trakove. Slanino narežemo na drobne kockice. Gobe očistimo in zrežemo na lističe. priprava Čebulo in česen olupimo in drobno sesekljamo. V ponvi...
Verina vroča lepljiva rebrca
Ostale jedi - www.kulinarika.netRebrca ali vratovino naj mesar lepo naseka, doma jih še razrežemo na kose, dolge cca 5 do 10 cm in kuhamo v kropu kakih 10 minut v nepokriti posodi, medtem pobiramo pene iz površine....