namaz iz zelenih oliv, česna in olivnega olja
priprava Vse sestavine v električne mešalniku zmiksamo v gladko pasto. serviranje Namaz iz zelenih oliv, česna in olivnega olja (tudi olivna pašteta) je namaz, ki ga ponudimo z izbranim...
zeliščni pesto
priprava V kozici pristavimo vodo za blanširanje česna. Pinjole v suhi ponvi med občasnim mešanjem zlato rumeno prepražimo. Zelišča osmukamo, stresemo v možnar in stremo v pasto, ki...
opečen kruhek s češnjevci, olivami in sardelnimi fileti
priprava V manjši posodi pristavimo in zavremo vodo za blanširanje češnjevcev. Rukolo očistimo, oprhamo pod tekočo hladno vodo, dobro odcedimo in grobo sesekljamo. Češnjevce za 10 sekund...
metin pesto
priprava V kozici pristavimo vodo za blanširanje česna. Pinjole v suhi ponvi med občasnim mešanjem zlato rumeno prepražimo. Meto osmukamo, stresemo v možnar in stremo v pasto, ki jo...
beli kruh z olivami in posušenim paradižnikom II
Sladice in peciva - www.gurman.eupriprava Kvašeno testo. Moko presejemo v skledo. Dodamo suhi kvas, sladkor, sol in timijan. V lončku do mlačnega segrejemo 2,5 decilitra vode in vino. Tekočino prilijemo na moko in...
pekoč opečen kruhek z nadevano pečeno papriko
priprava Paprike razpolovimo ter odstranimo semena in bela rebra; peclje pustimo. Kapre oprhamo pod tekočo hladno vodo in odcedimo. Česen olupimo in drobno sesekljamo. Češnjevce očistimo...
pekoča feta v pečici
priprava Pečico segrejemo na 240 °C. Sir narežemo na manjše koščke. V skledi zmešamo olje, origano (gl. izboljšanje) in čili. V mešanico stresemo narezano feto, ki jo po vseh straneh...
Pesto G
Omake in namazi - www.kulinarika.netPesto, ki je zagotovo najznamenitejša klasična italijanska (genovska) zeliščna omaka, pripravimo tako, da mehke, nepoškodovane, močno dišeče liste bazilike, nasekljan česen ter pinjole,...
zelena omaka
Omake in namazi - www.gurman.eupriprava Sardelnim filetom odstranimo hrbtenične kosti in glave. Nato jih oprhamo pod tekočo hladno vodo, odcedimo in sesekljamo. Kapre oprhamo pod tekočo hladno vodo in odcedimo. Česen...
opečeni kruhki s pečenimi češnjevci in zelišči
priprava Pečico segrejemo na 200 °C. Česen olupimo in skupaj s pinjolami sesekljamo. Mešanici dodamo 2 žlici naribanega parmezana in žlico olivnega olja. Češnjevce razpolovimo in...