Gobja enolončnica s piščancem po madžarsko
Enolončnice - www.kulinarika.netPiščanca očistimo in v večji posodi kuhamo v vodi, ki smo ji dodali peteršilj, lovorjev list, zeleno in koren. Kuhanega vzamemo ven, ohladimo ter odstranimo kosti in kožo, meso pa narežemo...
Rezanci s piščancem in gobami
Piščanca solimo, popramo (po želji dodamo še malo majarona in rožmarina) ter na maslu zlatorumeno zapečemo. Dodamo čebulo, gobe, česen in peteršilj. Skupaj pražimo še približno 10 minut.Nato...
Piščanec z artičokami
Glavne jedi - www.kulinarika.netMeso očistimo in po želji odstranimo kožo. Posolimo, popopramo in potresemo z malo moke. Na žlici olja meso na hitro popečemo, približno 5 minut in ga prestavimo na krožnik. V isto...
Španska enolončnica s piščancem
Enolončnice - web-kulinarika.si1. Zelenjavo operite, očistite in narežite na kocke oziroma rezine. čebulo olupite in narežite na rezine. Fileja oplaknite, osušite, bedrci ločite pri sklepu. Fileja opecite na 2 žlicah...
Piščanec po iransko
Ostale jedi - www.kulinarika.netPiščančja prsa razrežemo na manjše koščke (1x2cm). Čebulo sesekljamo na drobno in jo zarumenimo na olivnem olju, dodamo koščke mesa in mešamo toliko časa, da meso postane belo. Dodamo...
Piščanec v koprovi omaki
Glavne jedi - www.kulinarika.netPiščanca razkosamo na osem delov in skuhamo v osoljeni vodi z očiščeno jušno zelenjavo, ki smo ji dodali še zrna popra, lovorov list in čebulo v katero smo zapičili klinček. Piščančje...
enolončnica z jurčki in zelenjavo
priprava Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. V loncu segrejemo olje, na katerem počasi posteklenimo sesekljano čebulo. Jurčke očistimo in narežemo na nekoliko večje kocke ali na debelejše...
piščanec v rdečem vinu
Enolončnice - www.gurman.eupredpriprava Piščanca očistimo, operemo, obrišemo in razkosamo na 6 kosov. Natremo jih z mešanico soli in sveže mletega belega popra. Slanino narežemo na kockice. Šalotko olupimo, česen...
Piščanec z limonino skorjico
Priprava limonine skorijce: Limono operemo pod tekočo vodo, osušimo in naribamo. Mandljeve lističe grobo sesekljamo in zmešamo z limonino lupinico, dodamo zelišča in vse skupaj primešamo...
pečen piščanec
Glavne jedi - www.gurman.eupriprava Pečico segrejemo na 200 °C. Piščanca očistimo, odvečno maščobo odstranimo. Po zunanji in notranji strani ga varčno začinimo s soljo in sveže mletim poprom. V trebušno votlino...