Prepelice v obari
Glavne jedi - www.kulinarika.netNa maščobi zasteklimo drobno narezano čebulo, česen, papriko in na tanke kolobarje narezan korenček. Dodamo 8 lepo očiščenih, razpolovljenih ali celih prepelic, posolimo, pomokamo,...
beluši po poljsko
Predjedi - www.gurman.eupredpriprava V ožjem loncu pristavimo vodo za kuhanje belušev; dodamo ščepec soli in moko. V manjšem lončku pristavimo vodo za kuhanje jajca. Skuhamo ga v trdo. Beluše očistimo, olupimo,...
Beluši – šparglji po poljsko
Ostale jedi - www.kuhajmo.comBeluše olupimo in odrežemo spodnje konce. Razdelimo jih na štiri enake snopiče in vsakega posebej zvežemo. Snopiče damo v osoljen krop in jih kuhamo 6–8 minut (kakor so pač debeli in...
Beluši po poljsko
Glavne jedi - www.kulinarika.netBeluše olupimo in odrežemo spodnje konce. Poganjke razdelimo na štiri enake snopiče in vsakega posebej zvežemo. Zvezane beluše damo v osoljen krop in jih kuhamo 6-8 minut, da se zmehčajo,...
umešana jajca s poljskimi kumaki na opečenem kruhku
priprava Očiščene kukmake narežemo na lističe. V ponvi razpustimo 60 gramov masla, na katerega stresemo narezane kukmake. Gobe med mešanjem pražimo, da se tekočina ukuha, nazadnje pa...
Presenečenje s krompirjem
Ostale jedi - www.kulinarika.netListnato testo razvaljamo v velikosti pekača (takšnega običajnega za v pečico)in ga položimo v nenamazan, rahlo z vodo poškropljen pekač. Testo na nekaj mestih prebodemo z vilico. Krompir...
beluševi vršički in agrumi v solati
predpriprava V posodi pristavimo vodo za kuhanje beluševih vršičkov; posolimo. Agrume olupimo, vključno tanko belo (pod)kožico, in narežemo na kolesca. Sok prestrežemo. Pršut hrustljavo...
pokrovače v slanini
predpriprava V kozici pristavimo in zavremo vodo za blanširanje slanine. Pokrovače očistimo in odpremo s trdim koničastim nožem. Sivi rob odstranimo, meso pa skupaj s koralo poberemo...
Krap na poljski način
Ribe in morske jedi - web-kulinarika.siKrapa dušimo do mehkega po prejšnjem receptu. Zavretek pretlačimo, mu s šibo za sneg primešamo kri, ki smo jo prestregli, ko smo pobili ribo.Nato dodamo jedi pivo in drobtine medenjakov,...
Puranji rezanci z zelenjavo
Glavne jedi - www.kulinarika.netPuranje rezance potresemo z mletim ingverjem, dodamo sojino omako in belo olje, dobro premešamo in pustimo marinirati (lahko tudi čez noč). Vso zelenjavo iz konzerv dobro odcedimo,...