makova potica
predpriprava Kvašeno testo. V malo mlačnega mleka nadrobimo kvas in dodamo pol žličke sladkorja; počakamo, da se kvas stopi. Moko presejemo v skledo. Na sredi naredimo jamico, v katero...
potica s primorskim orehovim nadevom
predpriprava Rozine očistimo, temeljito operemo in odcedimo ter namočimo v belo vino. Kvašeno testo. V malo mlačnega mleka nadrobimo kvas in dodamo pol žličke sladkorja; počakamo, da...
lešnikova potica
predpriprava Kvašeno testo. V malo mlačnega mleka nadrobimo kvas in dodamo pol žličke sladkorja; počakamo, da se kvas stopi. Moko presejemo v skledo. Na sredi naredimo jamico, v katero...
potica z medom in orehi
predpriprava Kvašeno testo. V malo mlačnega mleka nadrobimo kvas in dodamo pol žličke sladkorja; počakamo, da se kvas stopi. Moko presejemo v skledo. Na sredi naredimo jamico, v katero...
boljša orehova potica z rozinami
predpriprava Kvašeno testo. V malo mlačnega mleka nadrobimo kvas in dodamo pol žličke sladkorja; počakamo, da se kvas stopi. Moko presejemo v skledo. Na sredi naredimo jamico, v katero...
Makova potica
Sladice in peciva - www.kulinarika.netIz moke,kvasa, jajčnih rumenjakov, sladkorja , mlačnega mleka in ruma naredimo kvašeno testo, ki naj vzhaja. Smetano zavremo, dodamo sladkor in mak, maslo in premešamo. Dodamo vanilij...
Biskvitna potica
Sladice in peciva - www.kulinarika.netNajprej zamesi testo za potico in ga daj vzhajat. Nato naredi biskvit in ga speci; pečenega malo ohladi in prereži, da dobiš dve polovici. Testo za potico razvaljaj za dve in pol velikosti...
pehtranova potica
Sladice in peciva - www.gurman.eupredpriprava Maslo za testo pristavimo in počasi stopimo. Kvasec. V skodelici zmešamo zdrobljen kvas, žlico sladkorja (od skupne količine) in 2 žlici mlačnega mleka. Potresemo z malo...
Čokoladna potica
Po receptu pripravimo kvašeno teszo; tudi sestavin nisem pisal še enkrat, navedene so samo za nadev. Kvašeno testo Za čokoladni nadev mehkemu maslu primešamo rumenjake, sladkor, vanilijo...
bogata orehova potica
predpriprava Kvasec . Mleko pristavimo in segrejemo do toplega. V posodo nadrobimo kvas, dodamo malo sladkorja in moke in prilijemo toplo mleko. Pustimo vzhajati 10 minut. Gl. tudi...