namaz iz črnih oliv in česna
Omake in namazi - www.gurman.eupriprava Česen olupimo. Razkoščičene olive in olupljen česen stresemo v posodo električnega mešalnika. Prilijemo olivno olje in na hitro zmiksamo le toliko, da dobimo kašast, ne povsem...
pesto s posušenim paradižnikom
priprava Posušene paradižnike odcedimo. Česen olupimo in drobno sesekljamo. Izkoščičene olive grobo sesekljamo. Odcejene suhe paradižnike grobo sesekljamo. Sesekljane paradižnike, olive...
namaz iz morskega psa in majoneze
predpriprava Očiščene fileje morskega psa za 2 uri namočimo v mleko. Pripravimo domačo majonezo iz približno 100 gramov ekstra deviškega olivnega olja in 5 rumenjakov. Česen olupimo...
Tunin namaz
V skledo damo tuno (iz konzerve), sesekljan česen, peteršilj, smetanov namaz, sesekljane olive ali kisle kumarice, solimo in popramo. Tuno in navedene sestavine dobro pretlačimo z vilico.
namaz iz sojinega sira
priprava Sojin sir narežemo na kocke. Česen olupimo in grobo narežemo. Nakockan sojin sir, malo sveže mletega črnega popra in ostale sestavine v električnem mešalniku mešamo 2 do 3...
opečen kruhek s češnjevci, olivami in sardelnimi fileti
priprava V manjši posodi pristavimo in zavremo vodo za blanširanje češnjevcev. Rukolo očistimo, oprhamo pod tekočo hladno vodo, dobro odcedimo in grobo sesekljamo. Češnjevce za 10 sekund...
Namaz iz posušenih paradižnikov
Predpriprava: posušene paradižnike čez noč namočimo v mrzli vodi ali prelite z vročo pustimo namakati približno 2 uri. Kapre razsolimo: splaknemo jih pod tekočo vodo, nato namočene...
pekoč lečin namaz
predpriprava Česen olupimo in razpolovimo. Lečo s česnom pristavimo v 3,5 litra vode. Zavremo, pokrijemo in počasi kuhljamo 20, da leča že skoraj razpada. Vmes nekajkrat preverimo,...
pekoč opečen kruhek z nadevano pečeno papriko
priprava Paprike razpolovimo ter odstranimo semena in bela rebra; peclje pustimo. Kapre oprhamo pod tekočo hladno vodo in odcedimo. Česen olupimo in drobno sesekljamo. Češnjevce očistimo...
pekoč namaz s feto in pečeno papriko
Omake in namazi - www.gurman.eupredpriprava Pečico segrejemo na 200° C. Papriko in čilija operemo in obrišemo. Položimo jih v segreto pečico in spečemo, da koža dobro potemni. Pečene položimo v skledo, pokrijemo...