Lečin namaz
Predjedi - www.mojirecepti.comLečo namočimo za nekaj ur, nato jo skuhamo, ohladimo in zmeljemo v mešalniku. V mešačnik nato dodamo še margarino, gorčico, nariban korenček, narezan por, peteršilj, sol, curry, čili...
Lečin souffle
Glavne jedi - www.kulinarika.netPečico ogrejemo na 200 stopinj. Lečo stresemo v cedilo in jo splaknemo pod tekočo vodo. V mešalniku zmešamo lečo, čebulo, rumenjak in začimbe v gosto zmes. Iz beljakov stepemo čvrst...
Majoneza
Omake in namazi - www.kulinarika.netV mešalniku dobro zmešamo rumenjake z nizko hitrostjo. Dodamo druge začimbe in po kapljicah dolivamo olje.Ves čas mešamo.Ko je majoneza dovolj trda, jo shranimo v pokriti posodi. Prilega...
pekoč skutin namaz z bučnim oljem
priprava Skuto, kislo smetano in malo bučnega olja gladko razmešamo. Čili razsemenimo in drobno sesekljamo. Mešanico začinimo s soljo, sveže mletim poprom in sesekljanim čilijem. serviranje...
pekoča feta v pečici
priprava Pečico segrejemo na 240 °C. Sir narežemo na manjše koščke. V skledi zmešamo olje, origano (gl. izboljšanje) in čili. V mešanico stresemo narezano feto, ki jo po vseh straneh...
presna paradižnikova omaka
predpriprava Paradižnik po želji olupimo in razsemenimo, sicer pa ga le operemo, očistimo in drobno narežemo. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. Česen olupimo in stremo. Čili razpolovimo,...
pekoč namaz s feto in pečeno papriko
Omake in namazi - www.gurman.eupredpriprava Pečico segrejemo na 200° C. Papriko in čilija operemo in obrišemo. Položimo jih v segreto pečico in spečemo, da koža dobro potemni. Pečene položimo v skledo, pokrijemo...
pekoča presna paradižnikova omaka z mlado čebulo
priprava Peteršilj osmukamo in drobno sesekljamo; potrebujemo ga za 2 žlici. Paradižnike na hitro blanširamo (gl. pojasnila), razpolovimo in razsemenimo. Meso narežemo na čimbolj drobne...
paradižnikova omaka s pečenimi paprikami
Omake in namazi - www.gurman.eupredpriprava V posodi pristavimo in zavremo vodo za blanširanje paradižnika. Paradižnik za dobrih 10 sekund potopimo v krop. Nato ga odcedimo, olupimo, razkosamo na četrtine, razsemenimo...
pekoča zeliščna kruhova omaka
Omake in namazi - www.gurman.eupriprava Čabato za 10 minut namočimo v 1,2 decilitra vode in žlico vinskega kisa. Česen olupimo in pretlačimo. Sardelne filete odcedimo in sesekljamo. Kapre oprhamo pod tekočo hladno...