smetanov zeliščni ričet
predpriprava Ješprenj za nekaj ur, še bolje čez noč, namočimo v hladni vodi. priprava Zelenjavno osnovo pristavimo, zavremo in postavimo na toplo. Zelenjavo očistimo in narežemo na...
ričet s suhimi jurčki
predpriprava Ješprenj operemo pod tekočo hladno vodo. Stresemo ga v lonec, prelijemo s hladno vodo in čez noč namakamo. priprava Namočen ješprenj odcedimo. Stresemo ga nazaj v lonec,...
Ričet po babičino
Enolončnice - www.kulinarika.netJešprenj kuhamo 30 min v slani vodi, dodamo poper, kumino, lovor, rumeno kolerabo. Posebej na olju pražimo nasekljano čebulo, ko postekleni, dodamo na trakove narezano papriko, na koleščka...
Ričet za gurmane
Enolončnice - www.kulinarika.netJešprenj operemo in ga damo kuhat. Ko je na pol kuhan, mu dodamo grobo nariban krompir, korenje in kuhan fižol. Čebulo drobno sesekljamo in jo prepražimo na masti z ocvirki, ko porumeni,...
ričet
predpriprava Suh fižol čez noč namočimo v hladni vodi; gl nadomestek. Ješprenj v cedilu splaknemo pod tekočo hladno vodo, potem pa ga za nekaj ur namočimo v hladni vodi. Prekajeno meso...
Ričet
Enolončnice - www.mojirecepti.comPrebran in opran ješprenj in fižol čez noč namočimo. Naslednji dan ju stresemo v lonec, dodamo prekajeno meso, lovorjev list in sol. Zalijemo z vodo in kuhamo 1 uro. Na olju prepražimo...
Ričet
Enolončnice - www.kulinarika.netZ mlačno vodo splaknjen ješprenj, meso, celo čebulo, v katero zabodemo klinček, ter olupljene stroke česna damo v lonec, prilijemo hladno vodo, previdno solimo, začinimo z lovorjevim...
Najhitrejši ričet
Količine ješprenja in krompirja namenoma nisem pisala, vzamemo približno enako količino vsakega! V ekonom lonec damo oplaknjen ješprenj, na majhne kocke narezan krompir in prav tako...
Ričet (Ješprenj)
Najprej damo v večji lonec kuhat rebrca, ki jih zalijemo z vodo, da so pokrita. Ko so napol kuhana, dodamo v lonec še ješprenj in fižol ter zalijemo z vodo. Po 15 minutah dodamo še...
Ričet - kmečki
Enolončnice - www.kulinarika.netJešprenj namočimo v vodo in ga pustimo nekaj časa, najbolje čez noč. Prav tako moramo v vodo namočiti fižol, če je le - ta suh, svežega ni potrebno namakati. Prebran, opran ješprenj,...