Golaž po "tetinem" receptu
Na tanko zrežemo (najbolje v multipraktiku) čebulo in česen, jo vržemo v velik lonec, v katerem bomo kuhali golaž in v katerega smo dali prej nekaj žlic olja ali masti. Dodamo vse začimbe...
goveji golaž po dunajsko
Enolončnice - www.gurman.eupriprava Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. V širši posodi segrejemo olje, na katerem sesekljano čebulo počasi rumeno rjavkasto prepražimo. Na papriko stresemo mleto rdečo papriko...
Golaž po gabersko
Enolončnice - www.kulinarika.netJunečje stegno očistimo odvečne maščobe, ter narežemo na kocke. V posodi ga posolimo, popopramo in pokapamo z nekaj kapljicami kisa, dobro premešamo in pustimo stati pol ure. Nasekljamo...
Golaž
marmelina.siKlasični goveji golaž je pri nas še bolj priljubljen, če mu dodamo korenje – to naredi jed še nekoliko bolj sladko, in ker v njej ni zgolj meso, imajo ta golaž rajši še zlasti otroci....
Goveji golaž
Glavne jedi - www.mojirecepti.comČebulo sesekljamo na drobne kocke, posolimo in prepražimo na olju. Dodamo narezano govedino. Pražimo nekaj časa, nato pa zalijemo s toliko vode, da prekrije meso. Kuhajmo 20 min. Dodamo...
goveji ragu s slanino, šalotko in šampinjoni
Enolončnice - www.gurman.eupredpriprava Pečico segrejemo na 180° C. Govejo juho skupaj z rdečim vinom pristavimo in segrejemo. Slanino po širini narežemo na tanke trakove. Meso oprhamo pod tekočo mlačno vodo,...
goveji golaž
Enolončnice - www.gurman.eupriprava Čebulo in česen tik pred uporabo olupimo in ločeno drobno sesekljamo. V posodi segrejemo olje, na katerega stresemo sesekljano čebulo. Med mešanjem jo prepražimo da postekleni....
Krepka mesna enolončnica
1. Meso operemo, narežemo na manjše koščke in ga posolimo s soljo za mehčanje mesa. V večjo posodo vlijemo približno eno žlico olja, ga nekoliko segrejemo in na njem na hitro popečemo...
goveji golaž II
priprava Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. V posodi segrejemo olje, na katerem sesekljano čebulo med občasnim mešanjem rumeno prepražimo. Prepraženi čebuli dodamo paradižnikovo mezgo,...
Krompirjevo mesni golaž z gobicami
Enolončnice - www.kulinarika.net15 dag čebule nasekljamo na drobno in jo pražimo s čim manj olja, na majhnem ognju, da nam ne počrni prehitro. Ko je čebula rahlo zarumenela, dodamo 15 dag mesa, ki smo ga ravno tako...