slivov džem v pečici II
Sladice in peciva - www.gurman.eupredpriprava Kozarčke in pokrovčke temeljito operemo; gl. nasveti. priprava Pečico segrejemo na 250 °C. Slive očistimo, razpolovimo in izkoščičimo. Stresemo jih v višji pekač, potresemo...
Malinova marmelada
Ostale jedi - www.ringaraja.netZmečkane maline dobro zmiksamo in postopoma dodajamo sladkor. Z marmelado napolnimo majhne, pasterizirane kozarčke (od Frutka) in jih dobro zapremo s celofanom.Surova marmelada ni dolgo...
Slivova pita
Sladice in peciva - www.kulinarika.netSlive narežemo na polovice, jih damo v skledo, potresemo s sladkorjem in pokapljamo z rumom. Iz sestavin zamesimo testo, ga pokrijemo ter damo v hladilnik za pol ure. Za manjšo pest...
Slivov kompot
Slive izkoščičimo in damo v večji lonec, prilijemo vodo in dodamo sladkor. Posebej v lončku zmešamo cimet, klinčke in vodo ter zavremo. Tekočino precedimo in vlijemo h slivam. Vse skupaj...
Slivova marmelada z orehi
marmelina.siOrehi so odličen dodatek klasični slivovi marmeladi. Slive operite, izkoščičite in narežite na koščke. Prelijte jih z limoninim sokom. Gelfix slive zmešajte z dvema žlicama sladkorja....
Dišeče slive
Sladice in peciva - www.ringaraja.netSlive razkoščičimo in zložimo v manjši pekač. Iz vode ali soka, sladkorja, javorjevega sirupa in začimb naredimo preliv. Prelijemo čez slive, damo peč v pečico na 180°C za 20 minut.
Svež sadni kolač
Sladice in peciva - www.ringaraja.netNaredimo krhko jabolčno testo, ga razvaljamo in položimo na pekač. Zunanje robove rahlo dvignemo in jih s prsti stisnemo skupaj. Testo premažemo z rastopljeno margarino ali dovoljeno...
Prosena kaša s suhimi slivami
Sladice in peciva - www.kulinarika.netMleku dodamo maslo, rjavi sladkor in zavremo. Primešamo kašo in kuhamo približno 20 minut. Po potrebi prilijemo malo mleka. Ohlajeni kaši primešamo suhe slive in penasto umešamo jajca....
gorgonzola s suhimi slivami
priprava Suhe slive operemo in razkoščičimo. Dve gladko zmečkamo, preostale štiri pa zrežemo na čimbolj drobne koščke. Gorgonzolo skozi cedilo pretlačimo v skledo. Dodamo pretlačene...