Modra riba – modra izbira! Dišeče sardele v pečici
• Sardelam odrežemo glave in odstranimo drobovino. Zarežemo jih po trebušni strani, jih razpremo in odstranimo kosti. Iz vsake sardele naj bi dobili dvojni file, ki naj se drži skupaj....
sardele, krompir in čebula v pečici
predpriprava Krompir očistimo, operemo, pristavimo v hladni vodi, zavremo in skuhamo do mehkega. Sardele očistimo, glave odstranimo. Peteršilj osmukamo in drobno sesekljamo. priprava...
kuhane sardele v belem vinu
priprava Sardele temeljito očistimo in oprhamo pod tekočo hladno vodo. Rožmarin osmukamo in skupaj z žajbljem kar se da drobno sesekljamo. V kozici pristavimo in zavremo vino in deciliter...
ražnjič Laurus
Ribe in morske jedi - www.gurman.eupredpriprava Pripravimo žar, zakurimo in primerno segrejemo oglje; gl nasveti. Palamidin file temeljito očistimo, oprhamo pod tekočo hladno vodo in posušimo. Zrežemo ga na kockice....
Pečene marinirane sardele
1. Sardele pripravimo tako, da jim odstranimo glave in hrbtenice, nato jih operemo in popivnamo s papirnatimi brisačami. 2. Položimo jih v posodo, jim dodamo vršičke rožmarina in oljčno...
Ribji krožnik
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netLignje očistimo in jih narežemo na kolobarje, prav tako očistimo tudi sardele. Lignje solimo in pokapamo z limoninim sokom, prav tako solimo in z limono pokapamo tudi sardele in osličeve...
marinirane sardele s kaprami
Ribe in morske jedi - www.gurman.eupredpriprava Sardele očistimo. Čebulo olupimo in razkosamo na četrtine. priprava Sardele pristavimo s toliko vode, da jih ta prekrije. Dodamo razkosano čebulo, peteršilj, sol in poprova...
sardele v foliji
Ribe in morske jedi - www.gurman.eupredpriprava Sardele očistimo in na papirnatih kuhinjskih brisačah temeljito posušimo. Večji kos alu folije namažemo z oljem. priprava Pečico segrejemo na 200 °C. Očiščene sardele...
Špageti s sardelo
V slanem kropu kuhajte špagete 8-10 minut ter jih odcedite. V ponci segrejte olje na srednje močnem ognju. Dodajte strt česen in sardelo. Kuhajte 2 minuti in pri tem neprenehoma mešajte....
Nonina hobotnica iz pečice
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netHobotnico na pol odmrznemo, če ni očiščena jo očistimo in temeljito večkrat operemo, tako da vmes zamenjamo vodo. Narežemo jo na 5-6 cm velike koščke, in jih položimo v naoljen pekač....