jastogov brodet
priprava Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. V posodi segrejemo olje, na katerem posteklenimo sesekljano čebulo. Jastoga narežemo na kose. Prepraženi čebuli dodamo pelate iz pločevinke...
kraljeve kozice z beluši v žafranovi omaki
priprava V čim ožjem loncu pristavimo vodo za kuhanje belušev; posolimo. Beluše očistimo; odstranimo tudi spodnje olesenele dele. Povežemo jih v šopek. Kozice očistimo, splaknemo pod...
pekoče kraljeve kozice v olju s česnom
priprava Kozice izluščimo iz lupine; s koničastim nožem odstranimo črevo. Nato jih oprhamo pod tekočo hladno vodo in dobro posušimo. Česen olupimo in razpolovimo. Odstranimo kalčke....
pomarančna kremna juha s kraljevimi kozicami
priprava Pomaranče ohladimo vhladilniku ali na hitro v zamrzovalniku. Sveže kozice (gl. nadomestek) očistimo, meso pa izluščimo, pokapljamo z arganovim oljem in mariniramo 10 do 15...
jastogovo maslo
Ribe in morske jedi - www.gurman.eupriprava Iz kuhanega jastoga v enem kosu izluščimo meso, ki ga očistimo in sesekljamo. Meso izluščimo tudi iz klešč in ga enako drobno sesekljamo. V skledi gladko razmešamo zmehčano...
nabodalo s kraljevimi kozicami
predpriprava Pinjole v suhi ponvi počasi zlato rumeno prepražimo. Glave kozic ločimo od trupov; slednje izluščimo in oprhamo pod tekočo hladno vodo. Mladi sir narežemo na kocke. Slive...
Kraljeva halva
Sladice in peciva - www.kulinarika.netŠkrob namočimo v vodi, ki naj ga pokrije. Pustimo stati čez noč. Primešamo še dve skodeli vode in zmešamo pasto. Kuhamo, da postane mešanica žitka. Halva je končana, ko pomočimo vanjo...
hvarska gregada
priprava Ribe in raka temeljito očistimo ter zrežemo na kose. Čebulo olupimo in zrežemo na tanka kolesca. Česen olupimo in drobno sesekljamo. V večji posodi segrejemo olje, na katerem...
kraljeve kozice z mangom in rukolo
priprava Rukolo očistimo ter dobro operemo in odcedimo. Mango olupimo, razpolovimo, izkoščičimo in zrežemo na kockice. Šalotko olupimo in drobno sesekljamo. V kozici pristavimo nakockan...
marinirana kuhana teletina v tunini omaki II
Glavne jedi - www.gurman.eupredpriprava Čebulo olupimo in zrežemo na četrtine. Korenček in belušno zeleno očistimo in narežemo na koščke. V posodi pristavimo in zavremo belo vino, enako količino hladne vode,...