Mesni zvitki z oreščki
Glavne jedi - www.kulinarika.netZrezke posolimo, popramo, začinimo, premažemo z gorčico in olivnim oljem ter jih pustimo stati v hladilniku, najbolje čez noč. Posujemo jih z oreščki in zvijemo v zvitke, ki jih zapremo...
Mesni Haše vs. Dušeno Zelje
Glavne jedi - www.kulinarika.netPotek (opomba! vse mase so zaokrožene na cca. in odvisno je od vas, koliko nečesa boste uporabili, saj se vse skupaj lahko prilagaja). Na približno petih dekah maščobe pražimo čebulo,...
Mesni zvitki
Glavne jedi - www.kuhajmo.comPapriko, kumaro, čebulo in česen narežemo ter v električnem mešalniku sesekljamo. Zamešamo gorčico. Meso narežemo na tanke zrezke, ki jih rahlo potolčemo in začinimo. Pripravljene po...
Domača mesna osnova
Ostale jedi - www.kulinarika.netVse sestavine damo v posodo, zalijemo z litrom vode in decilitrom in pol vina. Postavimo v pečico in kuhamo ob nizki temperaturi uro in pol do dve uri. Precedimo in ohladimo. Ohlajeni...
Mesni nadevanček
Glavne jedi - www.kulinarika.netKuhanje ajdovih žgancov po koroško: ajdovo moko močno segrejemo v kozici (na suho, brez maščobe). Čeprav jo močno segrevamo, ne sme spremeniti barve oz. ne sme zarumeneti, kot pri suhem...
mesna lazanja
priprava Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. V posodi segrejemo olje, na katerem sesekljano čebulo počasi pražimo 10 minut. Korenček očistimo in zrežemo na kockice. Belušno zeleno...
Mesno nabodalo z gobami
Česen drobno sesekljamo in ga skupaj s peteršiljem zamešamo v olivno olje. Osolimo in popramo ter pustimo stati vsaj 20 minut, da se olje prepoji. Tako pripravljeno olje lahko uporabljamo...
Mesno nabodalo z gobami
Glavne jedi - web-kulinarika.sičesen drobno sesekljamo in ga skupaj s peteršiljem zamešamo v olivno olje. Osolimo in popopramo ter pustimo stati vsaj 20 minut, da se olje prepoji. Tako pripravljeno olje lahko uporabljamo...
Mesno nabodalo z gobami
Glavne jedi - www.kuhajmo.comČesen drobno sesekljamo in ga skupaj s peteršiljem zamešamo v olivno olje. Osolimo in popopramo ter pustimo stati vsaj 20 minut, da se olje prepoji. Tako pripravljeno olje lahko uporabljamo...
Mesna omaka
Omake in namazi - www.kulinarika.netNa maslu rahlo popražimo nasekljano slanino, drobno sesekljano čebulo, sesekljan korenček in zeleno. Dodamo mleto meso, solimo, popramo, odišavimo z oreškom in lovorovim listom ter...