Rižota z brancinom
V lonec zmečeš zelenjavo, ribo in vodo. Ko voda zavre, znižaš ogenj, toliko, da juhica brbota. Vse skupaj ti vzame pribl. 20 minut. To bo ribja jušna osnova oz. fond. Po navadi ga narediš...
brancinov tatarec
priprava Z brancinovega fileja odstranimo kožo, meso pa narežemo na čim manjše kockice. Mlado čebulo očistimo in zelo drobno sesekljamo. Brancinu primešamo sesekljano čebulo, pinjole,...
brancin s krompirjem v pečici
priprava Ribo temeljito očistimo. Pečico segrejemo na 200 °C. Krompir olupimo, pristavimo v hladni vodi, zavremo in kuhamo 20 minut; pazimo, da ne razpade. Olive razkoščičimo. Kuhan...
brancinov file s pistacijami na zelenjavni posteljici
predpriprava Brancinove fileje temeljito očistimo, splaknemo pod tekočo hladno vodo in posušimo s papirnato kuhinjsko brisačo. Po obeh straneh jih začinimo s soljo in sveže mletim belim...
mariniran brancinov file z blitvo s krompirjem
predpriprava Brancinove fileje natančno očistimo; gl. nasveti. Blago jih posolimo, pokapljamo z olivnim oljem in mariniramo 60 minut. priprava Krompir olupimo in narežemo na kocke....
brancinov file na koromaču
priprava V posodi pristavimo in zavremo vodo za kuhanje ali soparjenje koromača. V pečici segrejemo zgornji žar. Koromač očistimo, potem pa vsak plod podolžno narežemo na 6 rezin, ki...
brancinov karpačo
predpriprava Povsem svež brancinov file operemo in posušimo. Nato natančno odstranimo vse koščice; kožo pustimo. Pinjole v suhi ponvi počasi zlato rumeno prepražimo. Rukolo očistimo...
mariniran brancinov file na solatni posteljici
predpriprava Koromač očistimo. Enega razkosamo in drobno sesekljamo. Brancinove fileje temeljito očistimo, splaknemo pod tekočo hladno vodo in posušimo s papirnato kuhinjsko brisačo....
brancinov file na žaru s pečeno papriko
priprava Pripravimo žar, zakurimo in primerno segrejemo oglje; gl. nasveti. Ribje fileje temeljito očistimo in položimo na večje kose alu folije. Začinimo jih s soljo in sveže mletim...
brancinov zvitek s škampovim repkom in gomoljikami
predpriprava Brancinov file temeljito očistimo s pomočjo kuhinjske pincete. Razdelimo ga na 4 fileje, ki jih posolimo, zvijemo v zvitke in spnemo z zobotrebci. Manjši ognjevaren pekač...