Potica zaspanka
Sladice in peciva - www.kulinarika.netTesto: Moko presejemo. Posebej zmešamo kvas, mleko in žlico sladkorja in pustimo vzhajati. Posebej zmešamo rumenjake, ostali sladkor, vanilijev sladkor, maslo, sol in limonino lupino...
Pehtranova potica
Sladice in peciva - www.kuhajmo.comZ malo sladkorja in mleka pristavimo kvas. Moko presejemo v skledo, ob strani solimo, v jamico sredi moke damo rumenjaka, sladkor, nastrgano limonino lupino in rum. Vzhajan kvas damo...
bogata orehova potica
predpriprava Kvasec . Mleko pristavimo in segrejemo do toplega. V posodo nadrobimo kvas, dodamo malo sladkorja in moke in prilijemo toplo mleko. Pustimo vzhajati 10 minut. Gl. tudi...
Potica
Sladice in peciva - www.kulinarika.netKvas damo v malo toplega mleka z žličko sladkorja ter počakamo, da vzhaja. Potem v večjo posodo damo moko, mleko, margarino, jajca in sladkor ter mešamo z mešalnikom. Ko je testo na...
Nadev za čokoladno potico
Sladice in peciva - www.kulinarika.netV kozici raztopimo maslo ali margarino, vanjo stresemo moko, malo prepražimo in zalijemo z mlekom. Mešamo na ognju, da se masa zgosti. Odstavimo od ognja in pustimo, da se malo ohladi....
bananina potica
predpriprava Vse sestavine za testo in nadev segrejemo na sobno temperaturo; gl. pojasnila. Najbolje, da tiste iz hladilnika vzamemo ven že prejšnji večer. Mleko pristavimo in počasi...
mandljeva potica
predpriprava Kvašeno testo. V malo mlačnega mleka nadrobimo kvas in dodamo pol žličke sladkorja; počakamo, da se kvas stopi. Moko presejemo v skledo. Na sredi naredimo jamico, v katero...
kmečka orehova potica
predpriprava Vse sestavine za testo in nadev segrejemo na sobno temperaturo; gl. pojasnila. Najbolje, da tiste iz hladilnika vzamemo ven že prejšnji večer. Mleko pristavimo in počasi...
orehova potica
predpriprava Vse sestavine za testo in nadev segrejemo na sobno temperaturo; gl. pojasnila. Najbolje, da tiste iz hladilnika vzamemo ven že prejšnji večer. Mleko pristavimo in počasi...
kvašeno testo za potice
predpriprava Vse sestavine segrejemo na sobno temperaturo; gl. pojasnila. Najbolje, da tiste iz hladilnika vzamemo že prejšnji večer. Mleko pristavimo in počasi segrejemo do mlačnega;...