omaka iz olivnega olja, sardelnih filetov in peteršilja
Omake in namazi - www.gurman.eupriprava Sardelne filete oprhamo pod tekočo hladno vodo, dobro odcedimo in drobno sesekljamo. Peteršilj osmukamo in drobno sesekljamo. V skledici ali večji skodelici vse sestavine gladko...
gratiniran opečen kruhek s paradižnikom in mocarelo
priprava Pečico segrejemo na 200 °C. Česen olupimo, pretlačimo in zmešamo z oljem. Kruhove rezine natremo s česnovo mešanico, nato pa jih v segreti pečici zlatorjavo opečemo. Paradižnik...
sardelna omaka
Omake in namazi - www.gurman.eupriprava S prstom po hrbtenični koščici pritisnemo vsak sardelni file. Nato ga obrnemo in izločimo kosti. Sardelne filete temeljito oprhamo pod tekočo hladno vodo, odcedimo in sesekljamo....
topla omaka iz olivnega olja, sardelnih filetov in česna
Omake in namazi - www.gurman.eupriprava V posodi, na katero se prilega naša keramična posoda (morda kar tista, od fondija), pristavimo in zavremo za 4 prste vode, za vodno kopel. Nad njo postavimo keramično posodo....
bagna cauda
priprava Sardelnim filetom porežemo glave, nato pa jih očistimo in filiramo. Očiščeno meso za 10 minut namočimo v hladno vodo. Očiščeno gomoljko zelo drobno narežemo ali naribamo. Česen...
majoneza s sardelnimi fileti in kaprami
Omake in namazi - www.gurman.eupredpriprava Pripravimo majonezo II. Šalotko olupimo in zelo drobno sesekljamo. Sardelne filete odcedimo in stremo v pasto. Kapre iz slanice prhamo pod tekočo hladno vodo, odcedimo...
hladna sardelna kruhova omaka
Ostale jedi - www.gurman.eupriprava Čabato prelijemo z 1,2 decilitra hladne vode; namakamo jo 10 minut. Trdo kuhani jajci. Jajci položimo v hladno vodo, pristavimo, zavremo, odstavimo in pustimo stati točno 8...
solatni preliv z olivami
priprava Česen olupimo in drobno sesekljamo; gl. različice. Sardelna fileta odcedimo in drobno sesekljamo. Vse sestavine nalijemo / stresemo v steklen kozarec s tesno prilegajočim pokrovčkom,...
opečen kruhek s češnjevci, olivami in sardelnimi fileti
priprava V manjši posodi pristavimo in zavremo vodo za blanširanje češnjevcev. Rukolo očistimo, oprhamo pod tekočo hladno vodo, dobro odcedimo in grobo sesekljamo. Češnjevce za 10 sekund...
hladna gorčična omaka s koprom
Omake in namazi - www.gurman.eupriprava Koper osmukamo in s kuhinjskimi škarjami drobno narežemo; potrebujemo ga za 3 žlice. Vse sestavien gladko razmešamo, da se sladkor stopi. serviranje Hladna gorčična omaka s...