krompirjev golaž
Enolončnice - www.gurman.eupredpriprava V kozici pristavimo in zavremo vodo za blanširanje paradižnika. Krompir olupimo in zrežemo na krhlje. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. Česen olupimo, stremo in drobno...
svinjski ragu z zelenjavo
priprava Čebulo in česen olupimo in ločeno drobno sesekljamo. V posodi segrejemo olje, na katerem posteklenimo sesekljano čebulo s česnom. Meso narežemo na približno 2 centimetra velike...
juha z vampi, zelenjavo in zelišči
Enolončnice - www.gurman.eupredpriprava Pristavimo lonček vode za blanširanje paradižnika. Slanino narežemo na kockice, vampe pa na rezance. Paradižnik blanširamo v vreli vodi, odcedimo, olupimo in razsemenimo....
Krompirjev golaž
Enolončnice - www.kulinarika.netNarezano čebulo prepražimo na malo olja in dodamo strt česen ter premešamo. Prilijemo malo vode, dodamo na koščke narezan krompir in korenje ter vse ostale začimbe, razen zelene in...
vampi z zelenjavo
priprava Vampe narežemo na rezance. Korenček očistimo. Por očistimo in narežemo na kolesca. Čebulo olupimo in narežemo na tanka kolesca. V globlji ponvi razpustimo maslo, na katerem...
Krompirjev golaž
Enolončnice - www.mojirecepti.comPapriki operemo in narežemo na kocke. Čebulo na grobo sesekljamo. Krompir olupimo in narežemo na kocke. V loncu segrejemo olje, dodamo krompir, čebulo in papriko ter dušimo 5 min. Med...
Moj krompirjev golaž
Enolončnice - www.kulinarika.netČebulo sesekljamo in posteklenimo na olju. Dodamo na kocke narezan krompir, začimbe in mleto papriko. Dobro premešamo in dušimo približno 10 minut. Nato dodamo moko, pražimo še 2 minuti,...
Ješprenj - ričet s krompirjevo polento
Enolončnice - www.kulinarika.netStročnice dobro operemo in pustimo čez noč v vodi, da se namočijo. Vodo, v kateri so se stročnice namakale, odlijemo in natočimo svežo. Vode damo toliko, da za 5 cm prekrije stročnice....
telečji ragu z mlado zelenjavo in jurčki
predpriprava Meso operemo, obrišemo in narežemo na manjše koščke. Nato ga začinimo s soljo in sveže mletim poprom. priprava Čisto govejo juho pristavimo, zavremo in pustimo na toplem....
pretlačena juha iz zelenjave in belega fižola
Enolončnice - www.gurman.eupredpriprava Beli fižol čez noč namočimo v hladni vodi. Paradižnik olupimo, razkosamo na četrtine, razsemenimo in narežemo na kockice. Korenček, por in belušno zeleno očistimo in narežemo...