pomladanska rižota
www.gurman.eupredpriprava V večjem loncu pristavimo vodo za blanširanje zelenjave; posolimo. Z belušev porežemo vršičke, stebla in stročji fižol pa narežemo na 2,5 cm dolge koščke. Grah oluščimo....
borovničeva rižota
priprava Riž preberemo, operemo, odcedimo in dobro posušimo. Zelenjavno osnovo pristavimo, zavremo in pustimo na toplem. Borovnice preberemo, oprhamo pod tekočo hladno vodo in odcedimo....
bučna rižota
Prikuhe in priloge - www.gurman.eupredpriprava Bučo olupimo, očistimo in narežemo na približno centimeter velike kocke. Zelenjavno osnovo pristavimo, zavremo in pustimo na toplem. Česen olupimo in drobno sesekljamo....
porova rižota s smetano
več kot 45 minut - www.gurman.eupredpriprava Riž preberemo, operemo, odcedimo in dobro posušimo. Por očistimo, potem pa beli del zrežemo na kolesca. priprava V posodi razpustimo maslo, na katerega stresemo narezan...
Francoska čebulna juha
1. Rezine kruha položimo na pekač in potisnemo v pečico, ogreto na 200 stopinj, da zlato porjavijo. 2. Čebulo olupimo, operemo, razpolovimo, nato narežemo na tanke polkrožne rezine....
Pomladanska rižota s čemažem
1. Beluš primemo v eno roko. Z drugo mu odlomimo oleseneli spodnji konec. Pravilo pravi, da se prelomi natanko tam, kjer je meja med mladim in olesenelim delom stebla. Belušem odrežemo...
marinirane pečene piščančje prsi s porovo rižoto
predpriprava Korenček ostrgamo in narežemo na kockice. Belušno zeleno olupimo in narežemo na kockice. Šalotko olupimo in drobno sesekljamo. Piščančje prsi očistimo, operemo in posušimo....
Rižota s šparglji in kozicami
Šparglje očistite polesenelih delov in kuhajte 5-8 minut v vreli vodi, ki ste ji dodali malce soli in sladkorja. Na olivnem olju pražite narezano ćebulo, dodajte opran riž in pol jušne...
ananasova rižota
Predjedi - www.gurman.eupredpriprava Ananas olupimo; trdi sredinski del izrežemo, meso pa narežemo na kockice. Zelenjavno osnovo pristavimo, zavremo in pustimo na toplem. Mlado čebulo tik pred začetkom priprave...
čemaževa rižota
30-45minut - www.gurman.eupredpriprava Zelenjavno osnovo pristavimo, zavremo in pustimo na toplem. Čemaževe liste očistimo, oprhamo pod tekočo hladno vodo in dobro odcedimo. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo....