goveji golaž
Enolončnice - www.gurman.eupriprava Čebulo in česen tik pred uporabo olupimo in ločeno drobno sesekljamo. V posodi segrejemo olje, na katerega stresemo sesekljano čebulo. Med mešanjem jo prepražimo da postekleni....
Krompirjevo mesni golaž z gobicami
Enolončnice - www.kulinarika.net15 dag čebule nasekljamo na drobno in jo pražimo s čim manj olja, na majhnem ognju, da nam ne počrni prehitro. Ko je čebula rahlo zarumenela, dodamo 15 dag mesa, ki smo ga ravno tako...
goveji golaž II
priprava Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. V posodi segrejemo olje, na katerem sesekljano čebulo med občasnim mešanjem rumeno prepražimo. Prepraženi čebuli dodamo paradižnikovo mezgo,...
Golaž po "tetinem" receptu
Na tanko zrežemo (najbolje v multipraktiku) čebulo in česen, jo vržemo v velik lonec, v katerem bomo kuhali golaž in v katerega smo dali prej nekaj žlic olja ali masti. Dodamo vse začimbe...
goveji golaž z jurčki
priprava Česen olupimo in drobno sesekljamo. Peteršilj osmukamo in sesekljamo skupaj z baziliko. Meso (gl. nadomestek) temeljito očistimo žilic in narežemo na kocke, ki jih stresemo...
Krompirjev golaž
Enolončnice - www.mojirecepti.comPapriki operemo in narežemo na kocke. Čebulo na grobo sesekljamo. Krompir olupimo in narežemo na kocke. V loncu segrejemo olje, dodamo krompir, čebulo in papriko ter dušimo 5 min. Med...
Grahov golaž s črnimi olivami
Na olju zarumenimo sesekljano čebulo in česen, dodamo žlico moke in jo kratko prepražimo. Temu dodamo mezgo in zelenjavno kocko in vse skupaj dobro premešamo. Po parih sekundah zalijemo...
krompirjev golaž
Enolončnice - www.gurman.eupredpriprava V kozici pristavimo in zavremo vodo za blanširanje paradižnika. Krompir olupimo in zrežemo na krhlje. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. Česen olupimo, stremo in drobno...
Krompirjev golaž
Enolončnice - www.kulinarika.netNarezano čebulo prepražimo na malo olja in dodamo strt česen ter premešamo. Prilijemo malo vode, dodamo na koščke narezan krompir in korenje ter vse ostale začimbe, razen zelene in...
Divjačinski golaž
Glavne jedi - www.kulinarika.netMeso srnjadi narežemo na poljubno velike kose. Damo ga v skledo in naredimo marinado iz navedenih sestavin. Olja in kisa naj bo skupaj približno 1 dl. Rumen koren olupimo in ga narežemo...