Ruska plošča z jajci
Stročji fižol enakomerno prirežemo. Iz dijonske gorčice, kisa, olja in belega popra umešamo omako in z njo začinimo fižol. Kuhan in olupljen krompir in korenje narežemo na majhne kockice...
Šparglji na hitro
Ostale jedi - www.kulinarika.netŠparglje in mlado čebulo očistimo. Trde spodnje dela špargljev odstranimo. Pri delu si lahko pomagamo z nožkom za lupljenje zelenjave. Pripravimo rezine pršuta. Po eno čebulico in špargelj...
Španska solata
Paradižnik narežemo na kolobarje in z njimi prekrijemo dno krožnika. Nanje naložimo rumene vršičke solate, šparglje, olive, narezano jajce ter sardele. Dodamo nasekljano čebulo in česen...
solatni preliv z olivnim oljem in limoninim sokom
Solate - www.gurman.eupriprava Peteršilj (gl. nadomestek) osmukamo in drobno sesekljamo. Poper drobno zmeljemo. Vse sestavine nalijemo / stresemo v steklen kozarec s tesno prilegajočim pokrovčkom, potem...
Solatni preliv
Zmešamo kislo smetano, majonezo, gorčico, sol, česen, poper, sesekljan drobnjak ter naribano jajce in preliv je gotov.
Jajčna solata s koprom
Solate - www.kuhajmo.comJajca razrežemo na četrtine in posujemo z drobno sesekljano rdečo čebulo ter koprom. Posebej zmešamo majonezo, kislo smetano ter gorčico in prelijemo jajca ter nežno premešamo. Šele...
Marmelada iz cvetov vrtnic
marmelina.siGotovo že veste, da so cvetovi vrtnic užitni, zato v nekaterih restavracijah zaidejo tudi v solato. V tujini pa so se domislili še nečesa, kar smo skuhali tudi pri nas: marmelado iz...
Ribja solata z zelenjavo
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netČebulo na drobno nasekljamo, dodamo nasekljana jajca, tuno, majonezo in nasekljane kumarice. Vse skupaj dobro premešamo.
Big Mac
Na pladenj damo list peki papirja in na njem iz mletega govejega mesa oblikujemo sesekljan zrezek, ki naj bo čim bolj tanek. Po vrhu položimo list peki papirja in damo vse skupaj v...
Nadevana jajca
Predjedi - www.ringaraja.netRabite 4-6 trdo kuhanih jajc, paziti je treba, da rumenjak ne postane zelen - zaradi barve, ki mora biti na koncu lepa rumena. Olupiti jih je treba nežno, da ves beljak ostane cel -...