Krompirjeva "čorba" po Majino
Enolončnice - www.kulinarika.netKrompir olupimo in narežemo na manjše kose. Operemo ga in prepražimo na žlici olja. Ko lepo porumeni, dodamo grah (grah dodamo kar skupaj z vodo, ki je v konzervi, lahko pa ga precedite),...
Moja mineštrica
Na olju prepražimo čebulo, malo podušimo zelenjavo, dodamo rebrca, krompir in dolijemo vodo. Proti koncu dodamo malo paradižnikovega koncentrata in jušno kocko. Po želji lahko dodamo...
Lahka mineštrica (Patate e fasoi)
Enolončnice - www.kulinarika.netNa domačem oljčnem olju približno 10 minut dušimo čebulo, česen, na kocke narezan krompir, korenček. Med dušenjem dodamo 1/2 l vode in paradižnikov koncentrat. Dušimo, dokler ne razpade....
Ričet brez mesa
Enolončnice - www.kulinarika.netV večji lonec nalijemo cca. 3 l vode, v katero stresemo opran ješprenj. Ko se ješprenj nekoliko pokuha (20 - 30 minut), ga nekoliko zalijemo s kropom in začnemo dodajati zelenjavo;...
Mineštra po ljubljansko
Čebulo olupimo in razrežemo na večje kose. Malo popražimo, toliko, da zadiši, ne do rjavega. Dodamo vsebino 1 konzerve fižola (nujno rjavo). Dolijemo malenkost vode, ravno toliko, da...
Ričet za sladokusce, ki imajo radi meso
Enolončnice - www.kulinarika.netOpran ješprenj močimo 12 ur v hladni vodi. Fižol iz pločevinke le operemo, ker je že kuhan. Če je surov, ga ravno tako močimo 12 ur - (1 pločevinka cca. 150 dag). Meso vremo v vodi...
Krompirjeva enolončnica
Enolončnice - www.kulinarika.netKrompir olupimo in ga narežemo na rezine. V lonec damo žlico olja in prepražimo nasekljano čebulo. Dodamo mleto meso in ga prepražimo toliko, da dobi lepo barvo. Dodamo krompir, korenček,...
Krompirjev zos
Enolončnice - www.kulinarika.netKrompir narežemo na kocke. Prelijemo ga z vodo tako, da je tekočine za dva prsta več kot krompirja. Dodamo dva lovorova lista, vegeto in sol po okusu. Ko je krompir kuhan, v kozici...
Chili con carne po moje - mega varianta
Enolončnice - www.kulinarika.netNamočen fižol zavremo, dodamo sol in lovorjev list, nato ga skuhamo, ostati pa mora še malo čvrst - po pol ure ga lahko prvič poskusimo. Govedino in svinino narežemo na 2 - 3 cm velike...
Jota III
Enolončnice - www.kulinarika.netV enem loncu skuhamo zelje, v drugem pa fižol s prekajenim mesom. Ko je kuhano, dodamo k zelju fižol in vodo v kateri se je kuhal. Po okusu solimo in dodamo paradižnikovo mezgo. Na...