Mozart torta po moje
Najprej izdelamo biskvit tako, da rumenjake zmešamo s sladkorjem, vanilijevim sladkorjem, nato dodamo še olje in vodo. V to zmes presejemo moko, kakav in pecilni prašek. Na koncu vanjo...
Kolač s suhim sadjem
Najprej damo v posodo suho sadje in čezenj rum. Pustimo stati čez noč, če pa se mudi lahko sadje prepojimo v mikrovalovni pečici: 240 W, 4 minute. Pečico segrejemo na 150 stopinj. Namažemo...
Makov kolač
Sladice in peciva - www.kuhajmo.comV dobro umešano margarino izmenjaje dodajamo rumenjake in polovico sladkorja z vanilijevim sladkorjem ter vse skupaj zmiksamo, da naraste. Prilijemo limonin sok in dodamo naribano limonino...
Jabolčni zavitek po kraljevsko
Sladice in peciva - www.kulinarika.netTesto odmrznemo in ga razvaljamo z moko na približno 20 x 40 cm velike dele. Jabolka operemo, očistimo in naribamo na lističe. Dodamo ostale sestavine in premešamo. Tako narejen nadev...
Čokoladni kolač
Sladice in peciva - www.kulinarika.netPenasto umešamo sladkor, maslo in rumenjake. Nato dodamo raztopljeno čokolado (stopimo jo v mikrovalovni pečici ali na sopari s curkom olja)ter nato previdno še moko in sneg beljakov....
Piškoti Mozart
Sladice in peciva - www.kulinarika.netVse sestavine za testo zgnetemo skupaj in ga zavitega v folijo, najmanj za 1 do 2 uri, pustimo na hladnem. Testo razvaljamo med dvema folijama približno 4 mm na debelo. Z okroglim modelčkom...
Mozart kroglice
Sladice in peciva - www.kulinarika.netHladno nugatovo maso narežemo na kocke velikosti 1 1/2 x 1 1/2 cm. Z rokami oblikujemo kroglice in jih damo na hladno. Marcipan, češnjevo žganje, na drobno narezane pistacije ter sladkor...
Mozartove kroglice
Sladice in peciva - www.kulinarika.netZa sredico stepemo beljak in vmešamo ostale sestavine ter obikujemo kroglice. Za ovoj zmešamo jajca in sladkor, dodamo kekse in dišave, nato še stopljeno margarino. S to maso obložimo...
Velikonočni kolač
Sladice in peciva - www.kulinarika.net1. Model za kolač namastimo in poprašimo z moko. 2. V skledo ali mešalnik in v vdolbinico nadrobimo kvas, dodamo žlico sladkorja, malo moke, polovico mleka in zamešamo v kvasec. Vzhaja...
Ajdova torta
Sladice in peciva - www.kulinarika.netIz beljakov naredimo trd sneg. Vanj počasi vtepemo sladkor. Dodamo dobro zmešane rumenjake, limonino lupino, cimet in presejano moko s pecilnim praškom. Testo stresemo v pomaščen in...