Borovničevo-breskvina torta
Sladice in peciva - www.kulinarika.netV pekaču velikosti 35x23,5 cm spečemo biskvit, ohladimo in s pomočjo sukanca razrežemo na 3 plasti. Borovničeva krema: v borovničevem soku (lahko ga tudi malo razredčimo z vodo), skuhamo...
Češnje s prelivom
Sladice in peciva - www.mojirecepti.comJagode operemo, jim odstranimo peclje in jih zmečkamo v gladko kašo. Dodamo jim sladkor in pomarančno lupinico. Jogurt zmešamo z mlekom in jagodno kašo. Češnje operemo in razkoščičimo....
Skutna smetanova torta z želejem iz svežih češenj
Med peko linškega testa lahko pripravimo biskvit, ki predstavlja drugo podlago za torto. Ločimo 2 jajci, stepemo beljaka v sneg, primešamo 50 g sladkorja in med stepanjem postopoma...
Jogurtove češnjeve kocke
Sladice in peciva - www.kulinarika.netPrižgemo pečico na 180 stopinj. Penasto zmešamo vse sestavine do moke. Nato dodamo še moko s pecilnim praškom. Testo vlijemo na srednje velik pekač, obložen s peki papirjem in pečemo...
Orehovo - čokoladna torta Andreja
Sladice in peciva - www.kulinarika.netLočimo beljake in rumenjake. Iz beljakov stepemo čvrst sneg, ko je srednje čvrst, dodamo dve tretjini sladkorja in stepemo do konca. Da se beljak lepše stepe, čisto na začetku dodamo...
Višnjeva harmonija
Ločimo rumenjake od beljakov. Stepemo sneg iz beljakov in ga damo na stran. V drugo posodo stepemo: vanilijev sladkor, rumenjake, 1dl vode in 20 dag sladkorja. Mešamo cca. 5 minut....
Sanjska jogurtova torta z marelicami
Tortni obroč premera 26 cm premažemo z oljem in ga položimo na s papirjem za peko pokrit pladenj za torto. Piškote drobno zmeljemo in jih z mehkim maslom zgnetemo v drobtinasto testo,...
Cassata siciliana
Sladice in peciva - www.kulinarika.netNajprej se lotimo priprave biskvita. Jajca penasto vmešamo s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem. Ko masa zelo naraste in je zadosti puhasta, vmešamo presejano moko s pecilnim praškom....
Kasata z vročimi češnjami
Sladice in peciva - www.kulinarika.netV že prej pripravljeno in ohlajeno testo za rolado namažemo raztopljen sladoled ter zavijemo v rolado. Rolado damo v skrinjo vsaj za pol dneva, da se sladoled dobro zamrzne. Ko želimo...
Lešnikove rezine
Sladice in peciva - www.kulinarika.netLočimo rumenjake in beljake. Beljake stepemo v trd sneg. Postopoma dodamo ščep soli, cimet, med in rumenjake. Narahlo vmešamo še mešanico lešnikov in moke. Dva modela iz pečice obložimo...