Špinačna lazanja
Glavne jedi - www.mojirecepti.comŠpinačo operemo in jo na hitro blanširamo v vreli vodi. Nato jo dobro odcedimo. Čebulo in česen sesekljamo. V ponvi segrejemo olivno olje in na njem prepražimo čebulo in česen. Dodamo...
Špinačna lazanja
Glavne jedi - www.kulinarika.netNa olivnem olju prepražimo narezane gobe, čebulo in česen in ohladimo. V posodi zmešamo skuto, parmezan, vse začimbe in jajce, na koncu vmešamo blanširano, narezano in dobro odcejeno...
Vegetarijanski sadni jogurt
1. Vse sestavine stresemo v mešalnik in mešamo približno minuto in pol oziroma dokler jogurt ne postane popolnoma gladek in kremast. 2. Preverimo okus, po potrebi dodamo limono ali...
Špinačna lazanja
Ostale jedi - www.kuhajmo.comTesto za lazanjo kuhamo v slanem kropu sedem minut. Nato krpice z lopaticama dvignemo iz vode in polagamo na vlažen prt drugo ob drugo, da se ne zlepijo. Špinačni nadev: oprano špinačo...
Polenta s paradižnikovo omako
1. Vodo zavremo, osolimo, odstavimo od ognja in vanjo stresemo polento. Energično premešamo z leseno kuhalnico, spet postavimo na blag ogenj in nadaljujemo z mešanjem po navodilu proizvajalca....
Kviki čoko-ananasov posladek
Sladice in peciva - www.presno.siAnanas olupimo, očistimo in prerežemo na polovico. Makadamije nekoliko zmeljemo v mešalniku (ne preveč). Čokolado pripravimo tako, da kokosovo maščobo, agavin sirup, zmlete makadamije,...
Špinačna lazanja
Na raztopljenem maslu prepražimo drobtine, zalijemo z mlekom in dodamo špinačo (uporabila sem zamrznjeno)ter na hitro pokuhamo. dodala sem še skuto in vse dobro premešala. V pekač sem...
Široki rezanci s paradižnikom
Glavne jedi - www.presno.siBučke olupimo in jih narežemo na kakšen centimeter široke tanke trakove. To najlažje storimo kar z nožem za lupljenje, z malce več potrpežljivosti pa se jih lahko lotimo tudi z navadnim...
Špinačna pica
Glavne jedi - www.kulinarika.netNa razvaljano testo za pico naložimo nadev. Najprej namažemo s kečupom, čez potresemo z ementalerjem, obložimo s špinačo. Po vrhu obložimo z mozzarelo in potresemo z origanom oz. z...
Presni tartufi
Tartufi iz suhih sliv in orehov 1. Orehe predhodno preberemo in odstranimo vse morebitne koščke lupinic. Temeljito jih operemo, nato pa jih stresemo na pekač in postavimo v pečico ogreto...