gratinirani široki rezanci z jurčki
predpriprava V manjši posodi pristavimo vodo za blanširanje paradižnika. Ognjevaren pekač namažemo z maslom. Jurčke očistimo in narežemo na nekoliko debelejše lističe. Paradižnik položimo...
Gratinirani rezanci
Glavne jedi - www.mojirecepti.comŠiroke rezance skuhamo v slani vodi, nato jih dobro odcedimo. V kozici stopimo 30 g masla, dodamo moko in počakamo, da porumeni. Nato prilivamo mleko in ves čas mešamo. Solimo, popramo...
Široki rezanci z paradižnikovim pestom
Vzemite večji lonec, vanj natočite dve tretjini vode in ga pristavite na kuhalno ploščo z nastavljeno najvišjo temperaturo. V lonec z vodo dodajte nekaj ščepcev soli. Nato dodajte še...
Široki rezanci z omako iz pršuta
Korenček očistite in narežite na kolobarčke ali še manjše koščke. Prepražite ga na treh žlicah olja. Prepražite pršut. Dodajte paradižnik, malo posolite. Omako kuhajte pol ure na rahlem...
Rezanci z jurčki in lisičkami
Gobe očistimo in zrežemo na lističe. Zavremo vodo in skuhamo široke rezance do te mere, da so še trdi na ugriz. Na treh žlicah olja pražimo skupaj gobe in tri stroke strtega česna,...
gratinirani makaroni
Testenine - www.gurman.eupriprava V loncu pristavimo in zavremo mleko, sladko smetano, cimet in lovorov list. Odstavimo in pustimo počivati 10 minut; začimbi odstranimo. V loncu pristavimo in zavremo vodo za...
Testenine s skuto in čebulo
V veliki lonec vlijte vodo skoraj do vrha. Pokrijte in pustite, da zavre. Ko zavre dajte vodi malo olivnega olja in soli ter rezance. Ko se rezanci skuhajo, jih odcedite. Čebulo olupite....
gnjatne krpice
predpriprava V loncu pristavimo in zavremo vodo za kuhanje testenin. Ognjevaren pekač namažemo z maslom. Šunko narežemo na kockice. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. priprava Pečico...
Omaka iz ouranovega mesa s širokimi rezanci
Puranje zrezke nareži na enakomerne kocke in jih zlato rjavo popraži na čebuli. Dodaj zelenjavo in vse skupaj duši 10 min. Zalij s vodo.Tik pred koncem, dodaj kocko mehkega sira in...
Široki rezanci s šparglji
Pripravite šparglje in jih prepolovite. Spodnji del špargljev je precej neokusen, zato to tudi počnemo. Potem pa jih narežite na male koščke, ko je razvidno na sliki. Vmes bomo dali...