vampi s paradižnikom
Enolončnice - www.gurman.eupriprava Čebulo olupimo in zrežemo na tanke lističe, čebulice pa le olupimo. V kozici pristavimo vodo za blanširanje paradižnika. Čisto govejo juho pristavimo in zavremo. V posodi z...
vampi z zelenjavo
priprava Vampe narežemo na rezance. Korenček očistimo. Por očistimo in narežemo na kolesca. Čebulo olupimo in narežemo na tanka kolesca. V globlji ponvi razpustimo maslo, na katerem...
vampi s krompirjem
priprava Krompir očistimo, olupimo, zrežemo na kocke, pristavimo in zavremo. Med kuhanjem mu dodamo šetraj, timijan in lovorov list. Kuhane vampe narežemo na tanke rezance. Čebulo olupimo...
Vampi na gosposki način
Enolončnice - www.kulinarika.netNa maščobi popražimo na rezance narezano slanino, zarumenimo drobno narezano čebulo, dodamo paradižnikovo mezgo in papriko ter prepražimo. Dodamo česen in že kuhane vampe, zalijemo...
Vampi
Glavne jedi - www.kulinarika.netČe nimamo že kuhanih vampov jih najprej skuhamo skupaj z jušno zelenjavo in lovorjem, čebulo do mehkega. Zrezane vampe še enkrat operemo in popražimo na čebuli, papriki, paradižnikovi...
Vampi - mamini
Glavne jedi - www.kulinarika.netVampe dobro operemo in prevremo, nato jih odcedimo. Zalijemo jih z vročo vodo, dodamo jušno zelenjavo, sol, poper, lovor in kuhamo do mehkega. Ohlajene zrežemo na lističe. Na olju in...
Goveji vampi
Na olju počasi pražimo čebulo in česen, da zlato porumenita. Dodamo paradižnik in sladko papriko, malo prepražimo, nato vsujemo drobtine, približno toliko, da popijejo tekočino, nekoliko...
pretlačena juha iz zelenjave in belega fižola
Enolončnice - www.gurman.eupredpriprava Beli fižol čez noč namočimo v hladni vodi. Paradižnik olupimo, razkosamo na četrtine, razsemenimo in narežemo na kockice. Korenček, por in belušno zeleno očistimo in narežemo...
vampi s slanino, drobtinami in parmezanom
priprava Kuhane vampe operemo, odcedimo in narežemo na tanke rezine; gl. opombe. Slanino narežemo na kockice. Čisto govejo juho pristavimo, zavremo in pustimo na toplem. Čebulo in česen...
goveji golaž z zelenjavo
Enolončnice - www.gurman.eupriprava Meso (gl. tudi nadomestek) narežemo na kocke. V ponvi razpustimo maslo, na katerem narezano meso prepražimo po vseh straneh. Por očistimo in poševno narežemo na kolesca. Korenček...