kokošja juha
predpriprava Pristavimo 2 litra vode. Kokoš očistimo, operemo in odcedimo. Drobovino očistimo in operemo. Vse skupaj položimo v večji lonec, prelijemo z vrelo vodo in odcedimo. S kurjih...
goveja juha
Juhe in zakuhe - www.gurman.eupredpriprava Meso in kosti temeljito operemo pod tekočo hladno vodo. Zelenjavo očistimo; pri poru uporabimo samo beli del. priprava V 3 litrih hladne vode pristavimo meso in kosti (pred...
nadevan puran
Glavne jedi - www.gurman.eupredpriprava Suhe slive temeljito operemo, razkoščičimo, grobo sesekljamo in stresemo v manjšo skledo. Rozine in suhe marelice grobo sesekljamo in dodamo k slivam. Prelijemo s šerijem...
bučna juha s sirom
Juhe in zakuhe - www.gurman.eupredpriprava Slanino narežemo na paličice. Bučo izluščimo iz lupine, peške in vlakna pa odstranimo. Meso narežemo na dobra 2 centimetra velike kocke. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo....
korenčkova kremna juha
predpriprava Zelenjavno osnovo (gl. nadomestek) pristavimo in zavremo. Peteršiljevo korenino ostrgamo in drobno naribamo. Zeleno olupimo in drobno nastrgamo. Korenček ostrgamo ali olupimo...
Peteršiljeva juha s pinjolami in slanino MM
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netV posodi, kjer bomo pripravili juho, ogrejemo oljčno olje, nanj vržemo narezano čebulo, nakockan olupljen krompir in narezano korenino peteršilja. Za izrazitejši okus lahko brez skrbi...
Perutninska ragu juha
Juhe in zakuhe - www.kuhajmo.comŽelodčke, perutničke ali boljši kos perutnine (kračo) narežemo na koščke in damo kuhat v vrelo vodo ali juho. Zelenjavo razdelimo v majhne cvetke ali kocke in stresemo v juho, solimo,...
enolončnica z lečo in mesnimi cmočki
predpriprava Lečo operemo in čez noč namočimo v 2 litrih hladne vode. priprava Korenček in peteršiljevo korenino olupimo in narežemo na kockice. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo....
piščančja obara
predpriprava Piščanca razkosamo ter skupaj z drobovino očistimo in operemo. Zelenjavo očistimo in narežemo na kocke; cvetačo razcvetkamo. Kostno juho pristavimo, segrejemo in pustimo...
Pečen piščanec po moje
Glavne jedi - www.kulinarika.netŽemlje (lahko je tudi druga vrsta kruha) narežemo na rezine in jih polijemo z mlekom ter pustimo, da se kruh napije. Čebulo in česen nasekljamo na drobno in prepražimo na olju(najprej...