hrustljava solata s kozicami
priprava V posodi pristavimo in zavremo vodo za kuhanje kozic in testenin. Izluščene kozice očistimo (gl. nasveti), pri čemer konice repkov pustimo cele. Ledenko nalistamo, večje liste...
belgijski radič in trdo kuhana jajca v solati
priprava V posodi pristavimo vodo za kuhanje jajc; posolimo. Radič nalistamo, liste pa podolžno razpolovimo. Stresemo jih v skledo z mrzlo vodo in za 60 minut potisnemo v hladilnik,...
Njoki po sredozemsko
Glavne jedi - www.kulinarika.netNa olivnem olju prepražimo na lističe narezano čebulo in malo posolimo, da se ta hitreje razpusti. Ko že skoraj postekleni in pridobi na barvi, dodamo na drobno narezan česen in ko...
lahka niška solata
predpriprava Tunin file očistimo, oprhamo pod tekočo hladno vodo in obrišemo. V kozici pristavimo vodo za kuhanje jajc; vodo posolimo. Paradižnik očistimo in narežemo na krhlje. Te...
poletna solata Gurman
predpriprava Pečico segrejemo na 220 °C. V kozici pristavimo vodo za kuhanje jajc. Koromač očistimo, razpolovimo, izrežemo kocen, potem pa ga narežemo na tanke rezine. priprava...
Solata s tunino in testeninami
Solate - www.kulinarika.netV veliko skledo enakomerne širine po plasteh nadevamo sestavine po naslednjem zaporedju:solata, testenine, kumare, paradižnik, odcejena tuna, grah, olive, narezana jajca, por, sir in...
Mešana solata s feto in praženo panceto
Solate - www.kulinarika.netKapre odcedimo in pol ure namakamo v mrzli vodi. Okoli modela za izrezovanje krofov ovijemo trak peki papirja. Nato okoli modela, obloženega s peki papirjem, zelo rahlo ovijemo 4 rezine...
grška solata
Solate - www.gurman.eupredpriprava Vso zelenjavo operemo in očistimo. Paradižnik narežemo na krhlje, (ne)olupljeno kumaro, olupljeno čebulo in papriki pa na kolesca. Vse skupaj stresemo v solatno skledo....
Grška solata
Solate - www.mojirecepti.comKumaro, papriki in paradižnik dobro operemo. Kumaro olupimo, jo vzdolž prerežemo in ji odstranimo semenje. Narežemo jo na tanke rezine. Čebulo olupimo in narežemo na kolesca. Papriki...
Fižolova solata s tuno
Odcedite fižol in zelo na tanko narežite čebulo in peteršilj. Naredite preliv iz limoninega soka, 1 žlice vode, olivnega olja, gorčice, zelišč, popra in soli. Umešanemu prelivu dodajte...