lososov tatarec
Ribe in morske jedi - www.gurman.eupredpriprava Jajca položimo v kozico s hladno vodo. Pristavimo, zavremo, odstavimo in pustimo stati točno 8 minut; gl. opombe. S temeljito očiščenega lososovega fileja (odstranjena...
tunin tatarec
priprava Jajca pristavimo v hladni vodi, zavremo, odstavimo in po 8 minutah odcedimo. Čebulo olupimo in narežemo na tanka kolesca. Paradižnik in olupljeno kumaro narežemo na drobne...
belušev tatarec s kaprno omako
predpriprava Beluše očistimo. Olupke in odrezke zrežemo na manjše koščke, ki jih pristavimo v 4 decilitrih hladne vode. Dodamo po ščepec soli in sladkorja, zavremo in počasi kuhljamo...
oradin tatarec na zelenini solati
Ribe in morske jedi - www.gurman.eupredpriprava Oradine fileje (gl. opozorila) temeljito očistimo, oprhamo pod tekočo hladno vodo in obrišemo s papirnatimi kuhinjskimi brisačami. Posušene drobno sesekljamo. Avokado olupimo,...
tatarec s svežo tunino
priprava Tržaška omaka. Osmukan peteršilj in sesekljan česen drobno sesekljamo in zmešamo z olivni olje, v katerem je nekaj časa ležala rožmarinova vejica. V okrogli posodi zmešamo...
skutina omaka z mandlji
priprava Skuto gladko razmešamo z mlekom. Šalotko in česen olupimo, drobno sesekljamo in primešamo k skuti. Zeliščni šopek drobno sesekljamo, potem pa skuti primešamo 3 žlice sesekljanih...
brancinov tatarec
priprava Z brancinovega fileja odstranimo kožo, meso pa narežemo na čim manjše kockice. Mlado čebulo očistimo in zelo drobno sesekljamo. Brancinu primešamo sesekljano čebulo, pinjole,...
tunina v solati
priprava Tunino odcedimo in natrgamo na koščke. Kisle kumarice narežemo na kockice. Olive narežemo na tanka kolesca. Redkvice očistimo in narežemo na palčke. Peteršilj osmukamo in drobno...
Skutin namaz
V skuto vmešamo na drobno sesekljano majhno čebulo, dodamo na zelo drobno sesekljane kumarice, vse skupaj dobro premešamo, dodamo 1 žlico lahke kisle smetane ter solimo, popramo in...
skutina omaka z bučkami in kaprami
predpriprava Kapre oprhamo pod tekočo hladno vodo in odcedimo. Česen olupimo in stremo, potem pa ga skupaj s kaprami grobo sesekljamo. Bučke očistimo in drobno naribamo ali narežemo...