koriandrova omleta z bučkinimi rezanci
predpriprava Bučke narežemo kot zelenjavne rezance. Koriander grobo sesekljamo. priprava V kotliček ubijemo jajca, ki jih blago razžvrkljamo. Primešamo jim drobtine in sesekljan koriander....
čebulna omleta
Ostale jedi - www.gurman.eupriprava Čebulo olupimo in narežemo na tanke lističe. Peteršilj drobno sesekljamo. V ponvi segrejemo polovico masla; gl. nadomestek. Dodamo narezano čebulo, ki jo med občasnim mešanjem...
gobova omleta
priprava Gobe očistimo (gl. opombe) in zrežemo na lističe. V ponvi močno segrejemo olivno olje, na katerem na zob prepražimo narezane gobe. Začinimo jih s soljo in sveže mletim črnim...
Sojina omleta
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netKosmiče prelijemo z juho ali jušno osnovo in pustimo, da se namočijo. Na olju opražimo čebulo, dodamo koren, zeleno papriko in paradižnik. Dušimo do mehkega. Zelenjavi dodamo kosmiče...
gobova omleta z zelišči
priprava Gobe očistimo in zrežemo na lističe. V ponvi razpustimo pol masla, na katerega stresemo narezane gobe. Blago jih začinimo s soljo in sveže mletim poprom ter med občasnim mešanjem...
bučkin narastek
priprava Bučke očistimo in podolžno narežemo na centimeter debele rezine. Te začinimo s soljo in sveže mletim poprom ter povaljamo v moki. V veliki ponvi segrejemo 6 žlic olja, na katerem...
sirova omleta s krompirjem
Ostale jedi - www.gurman.eupriprava Sir narežemo na tanke lističe. Krompir olupimo in narežemo na tanka kolesca. V ponvi segrejemo polovico masla. Nanj stresemo narezan krompir, ki ga posolimo in prepražimo....
omleta s šampinjoni
Ostale jedi - www.gurman.eupredpriprava Šampinjone očistimo (gl. nasveti) in narežemo na tanjše lističe. Peteršilj drobno sesekljamo. priprava V kotliček ubijemo jajca, ki jih blago razžvrkljamo s sladko smetano....
Omleta z gobami
Glavne jedi - www.kulinarika.netGobe očistimo in narežemo na zelo tanke lističe. Nato jih popražimo na žlici olja, dodamo meso, grah, sol in poper. Mešanica naj se ohladi. V drugi posodi zmešamo jajca, dodamo jedilni...
bučkin karpačo
priprava Čili drobno zdrobimo, potem pa ga v lončku pristavimo z medom in kisom. Zavremo in kuhamo 2 do 3 minute, da dobimo zgoščeno omako. Omako posolimo. Bučke očistimo in nastrgamo...