Vampi
Glavne jedi - www.kulinarika.netČe nimamo že kuhanih vampov jih najprej skuhamo skupaj z jušno zelenjavo in lovorjem, čebulo do mehkega. Zrezane vampe še enkrat operemo in popražimo na čebuli, papriki, paradižnikovi...
Vampi - mamini
Glavne jedi - www.kulinarika.netVampe dobro operemo in prevremo, nato jih odcedimo. Zalijemo jih z vročo vodo, dodamo jušno zelenjavo, sol, poper, lovor in kuhamo do mehkega. Ohlajene zrežemo na lističe. Na olju in...
Vampi na gosposki način
Enolončnice - www.kulinarika.netNa maščobi popražimo na rezance narezano slanino, zarumenimo drobno narezano čebulo, dodamo paradižnikovo mezgo in papriko ter prepražimo. Dodamo česen in že kuhane vampe, zalijemo...
vampi s krompirjem
priprava Krompir očistimo, olupimo, zrežemo na kocke, pristavimo in zavremo. Med kuhanjem mu dodamo šetraj, timijan in lovorov list. Kuhane vampe narežemo na tanke rezance. Čebulo olupimo...
juha z vampi, zelenjavo in zelišči
Enolončnice - www.gurman.eupredpriprava Pristavimo lonček vode za blanširanje paradižnika. Slanino narežemo na kockice, vampe pa na rezance. Paradižnik blanširamo v vreli vodi, odcedimo, olupimo in razsemenimo....
Goveji vampi
Na olju počasi pražimo čebulo in česen, da zlato porumenita. Dodamo paradižnik in sladko papriko, malo prepražimo, nato vsujemo drobtine, približno toliko, da popijejo tekočino, nekoliko...
vampi z zelenjavo
priprava Vampe narežemo na rezance. Korenček očistimo. Por očistimo in narežemo na kolesca. Čebulo olupimo in narežemo na tanka kolesca. V globlji ponvi razpustimo maslo, na katerem...
vampi s paradižnikom
Enolončnice - www.gurman.eupriprava Čebulo olupimo in zrežemo na tanke lističe, čebulice pa le olupimo. V kozici pristavimo vodo za blanširanje paradižnika. Čisto govejo juho pristavimo in zavremo. V posodi z...
Vampi po tržaško
Glavne jedi - www.kulinarika.netDobro umite vampe skuhamo z jušno zelenjavo in lovorovim listom do mehkega. Dobro ohlajene zrežemo na tanke rezine. Na olju nekoliko prepražimo na kocke narezano slanino in dodamo drobno...
Vampi s krompirjem
Na maščobi pražimo čebulo, jo malo posolimo, da lepše razpade, ko postekleni, dodamo na kocke narezano slanino in pražimo dalje. Ko je že vse skupaj rahlo rjave barve, dodamo vampe...