Vojaški pasulj
Enolončnice - www.kulinarika.netFižol namakamo čez noč v mrzli vodi. Naslednji dan vodo odlijemo, nalijemo svežo in zavremo. Kuhamo 15 minut, nato vodo odlijemo (nekaj vode shranimo) in prilijemo svežo toplo vodo....
Pasulj
Enolončnice - www.mojirecepti.comZakurimo ogenj in si pripravimo drv za približno 4 ure kurjenja, nanj postavimo litoželezen kotel, da se dobro segreje. Olupimo čebulo in jo razrežemo na kocke. Ni potrebe, da bi bile...
pasulj
Glavne jedi - www.gurman.eupredpriprava Fižol preberemo, temeljito operemo in čez noč namočimo v hladni vodi; gl nasveti. Suha rebrca pod tekočo vodo temeljito operemo, potem pa pristavimo v vodi, zavremo in...
Pasulj
Enolončnice - web-kulinarika.siPrebran opran fižol namočimo v 2 x večjo količino mrzle vode, kot je fižola, en dan pred pripravo. Tako namočen fižol, damo kuhat v isti vodi, solimo dodamo;mleto kumino, lovorjev list,...
Pasulj
Prikuhe in priloge - www.kuhajmo.comNamočen fižol pristavimo skupaj z mesom in s sesekljano čebulo. Solimo. Čebula se mora med kuho razpustiti. Ko je fižol mehak, naredimo posebej prežganje: segrejemo maščobo, dodamo...
Pasulj - vojaški
Enolončnice - www.kulinarika.netNamočen fižol zavremo ter prvo vodo odlijemo. Ko zamenjamo s hladno vodo, damo kuhati skupaj s fižolom polovico odmerjene čebule in rebra. Ko se čebula delno razpusti in rebra skuhajo,...
Pasulj
Fižol namočimo in ga skupaj z mesom in drobno sesekljano čebulo damo v velik lonec ter zalijemo z vodo. V kozici naredimo prežganje: na maščobi prepražimo strt česen na katerem zarumenimo...
Pasulj u nulo
Enolončnice - www.kulinarika.netFižol čez noč namočimo, odlijemo vodo in nalijemo svežo ter pristavimo na ogenj. Dodamo kumino, vso zelenjavo in meso, razen čebule in česna, pokrijemo in kuhamo. V kozico vlijemo olje,...
Srbski pasulj
Fižol kuhajte 15 minut nato pa odlijte prvo vodo. Prelijte s toplo vodo, dodajte na večje kose narezano slanino in kuhajte, da se fižol zmehča. Na olju prepražite drobno sesekljano...
PASULJ - PREBRANAC
Enolončnice - web-kulinarika.siVse na drobno nareži in skuhaj. Odlij vode toliko, da bo fižol skoraj pokrit. Na olju prepraži 1/2 na drobno narezane čebule in 1 žlico moke. Odstavi in dodaj strt česen, 1 žličko paprike...