Omaka s koprom
Omake in namazi - www.kulinarika.netZmešamo jogurt ali smetano, dodamo na majhno narezane koščke kopra, sol, poper, začimbe. Postrežemo hladno.
Omaka z zelenim poprom
Omake in namazi - www.kulinarika.netMaslo v ponvi stopimo, dodamo 1 žlico vegete, 1 žlico zdrobljenega zelenega popra in 1 žlico celega popra. Premešamo, dodamo pol dl konjaka, pustimo, da alkohol malo izpari, potem zalijemo...
Smetanova omaka s piščancem in bučkami
Omake in namazi - www.kulinarika.netPiščanca zrežemo na majhne koščke. Bučko po želji olupimo in jo nasekljamo na majhne kockice. Oboje damo v posodo, solimo, popramo, posujemo s sladko papriko ter pokapamo z oljem. Dobro...
Bučke s porom
Narežemo dva pora in dve bučki (oziroma po želji in potrebi). V ponev damo olivno olje (ne šparamo) in potem gor vržemo por, posolimo, dolijemo čisto malo vode in dušimo. Dodamo bučke...
Jagodni preliv
15 dag jagod zmečkajte, dodajte vodo in kuhajte 2 minuti. Spasirajte jagode v vodi. Zmešajte škrob s sladkorjem in mešanico primešajte jagodni masi. Zavrite. Ob konstantnem mešanju...
Paradižnikova omaka
Omake in namazi - www.kulinarika.netV segreto olje stresemo sladkor, da med mešanjem svetlorjavo karamelizira in da omaki svojstven okus. Takoj nato, da ga ne prežgemo, vmešamo paradižnikovo mezgo, jo malo opražimo in...
Super smetanova omakica iz bučk
Omake in namazi - www.kulinarika.netBučko narežemo na tanke kolobarje, česen sesekljamo, nato damo v lonec malo olivnega olja, česen in takoj tudi bučke. Malo solimo, popramo in pražimo toliko časa, da so bučke že čisto...
Gurmanski preliv za testenine
Omake in namazi - www.kulinarika.netStopljenemu maslu prilijemo olje, stresemo nanju čebulo in jo dušimo. Dodamo korenje, gobe, zeleno, peteršilj in še naprej dušimo. Nato dodamo meso in dušimo do suhega. Potresemo z...
Tunin namaz s skuto
Tuno in skuto v enakem razmerju dobro premešajte skupaj. Po želji začinite. Namaz lahko jeste s preprečencem ali navadnim kruhom ali pa kot podlago (premaz) v zelenjavnem sendviču.