Paradižnik za zimo
Ostale jedi - www.kulinarika.netParadižnike operemo, očistimo, narežemo na koščke in ga damo kuhat. Kuhamo na majhni temperaturi, naj počasi vre. Mešamo, da se nam ne prismodi. Ko vidimo, da začne razpadati, vzamemo...
Solata po mehiško
Solate - www.kulinarika.netSolato in radič operemo ter narežemo na poljubne kose. Ne dodamo kisa ter olja!!! V posodo stresemo še koruzo. Lahko dodamo še paradižnik ali korenček. Preliv: v posodi zmešamo kislo...
Lahka zelenjavna omaka/nadev
Omake in namazi - www.kulinarika.netNa olju prepražimo čebulo, da postekleni. Dodamo papriko in bučke, ko se malo zmehčajo, dodamo še paradižnike. Začinimo, dodamo na pol kuhan riž in med občasnim mešanjem pustimo, da...
Mesni Haše vs. Dušeno Zelje
Glavne jedi - www.kulinarika.netPotek (opomba! vse mase so zaokrožene na cca. in odvisno je od vas, koliko nečesa boste uporabili, saj se vse skupaj lahko prilagaja). Na približno petih dekah maščobe pražimo čebulo,...
Verina vroča lepljiva rebrca
Ostale jedi - www.kulinarika.netRebrca ali vratovino naj mesar lepo naseka, doma jih še razrežemo na kose, dolge cca 5 do 10 cm in kuhamo v kropu kakih 10 minut v nepokriti posodi, medtem pobiramo pene iz površine....
Piščančja rižota čisto po moje
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netČe nimamo pri roki kakšnega kuharja, kar sami vzamemo v roke en večji lonec, v katerega nalijemo vodo in ga postavimo na štedilnik. Seveda ne smemo pozabiti zakuriti ali vklopiti štedilnika,...
Ketchup za pizzo
Paradižnik in feferone kuhaj približno 1/2 do 1 uro. Dodaj vse sestavine razen origana in kuhaj še 1/2 do 1 uro.Čas kuhanja je odvisen od vrste paradižnika. Če je paradižnik mesnat...
Njami špageti
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netČebulo narežemo na koščke in jo prepražimo na olju. Dodamo meso, ki ga malo posolimo, da odda tekočino in popražimo, da zakrkne. Dodamo na drobno narezan korenček (jaz ga naribam, ker...
Golaž brez moke
Glavne jedi - www.kulinarika.netVso čebulo zmeljemo v multipraktiku, vendar pazimo, da to storimo na hitro, da ne odda vse vode (rajši večkrat po nekaj čebul, kot vse skupaj), jo na maščobi prepražimo oz. dušimo,...
Ledena čokolada
Sladice in peciva - www.kulinarika.netMleko zavremo in po navodilu na vrečki skuhamo puding, ki je malo bolj redek kot običajno. Pustimo, da se ohladi, vmes večkrat premešamo, da se ne naredi kožica. Puding lahko postavimo...