Polpeti iz leče
Glavne jedi - www.ringaraja.netLečo čez noč namočimo v vodi, da se zmehča. Lečo skuhamo v loncu na pritisk in ohladimo. Drobno narežemo čebulo in korenček in skupaj z lečo zmeljemo z mesoreznico. Dodamo stisnjen...
Ekspresna lečina juha
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netLečo dobro operemo in jo stresemo v kozico. Čebulo in česen očistimo, čebulo prerežemo na pol in s česnom dodamo leči. Dodamo začimbe, prilijemo vodo in ko zavre, kuhamo pokrito na...
Testenine iz voka
Ostale jedi - www.kulinarika.netNajprej v slani vodi skuhamo korenček, da se zmehča. Skuhamo še testenine. V voku najprej prepražimo čebulo na arašidovem olju. Nato dodamo na kocke narezano piščančje meso, ki smo...
Koushari
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netNa olivnem olju opražimo čebulo,dodamo česen in paradižnikovo mezgo. Vmešamo riž, testenine in lečo. Malo popražimo in zalijemo s toliko vode, da je jed gosta. Solimo po potrebi in...
Indijski kadgeri
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netNamočimo riž in zrna v litru in pol vode, kjer naj stojijo eno uro. Nato jih damo kuhati z dodatkom soli. Kuhajo naj se približno eno uro, da vsa tekočina povre. Po želji dodamo zdrobljen...
Hitro vegansko kosilo
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netTestenine: testenine damo v rahlo soljen krop in kuhamo 8-10 minut. Medtem lahko s paličnim mešalnikom do gladkega spasiramo pelate in začinimo po okusu, lahko pa tudi malce goljufamo...
Juha iz leče
Za otroke - www.paparica.siPriprava Olje segrejte v ekonom loncu ali podobno veliki posodi. Dodajte čebulo, korenje, zeleno in kuhajte na srednji temperaturi 5–7 minut in neprestano mešajte. Dodajte paradižnike...
Testenine s tuno in kislo smetano
Skuhamo testenine (svedre), čas kuhanja je na vrečki. Medtem, ko se testenine kuhajo, na olju (iz konzerve tune) prepražimo na drobno sesekljano čebulo in malce česna. Ko to porumeni,...
Grahova juha s provansalskimi zelišči in praženo slanino
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netPrekajeno slanino narežemo na majhne kockice. Pražimo jo na majhni količini olja, da postane hrustljava, nato jo poberemo iz posode in prihranimo. Na isti maščobi pražimo drobno sesekljano...