Polpeti drugače
Čebulo prepražimo na olju. Vse navedeno zmešamo skupaj. Česen moramo prej zdrobiti. Sol dodamo zelo previdno, saj je tudi sojina omaka slana. Drobtinic pa damo po potrebi, da se vse...
Lazanja malo drugače
Glavne jedi - www.kulinarika.netNajprej sesekljamo čebulo in česen in ju prepražimo na malo kokosovega masla. Ko postekleni, dodamo nariban korenček in mleto meso. Začinimo s soljo, poprom in zelenjavno mešanico ter...
Kruhovi cmoki malo drugače
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netStar kruh, še ne posušen, narežemo na kockice velike cca. 1 cm x 1 cm. Počakamo, da se nekoliko posušijo ali jih osušimo v pečici (to lahko naredimo že kakšen dan prej). Polovico na...
Pršutov kruh
Iz sestavin za testo zamesimo gladko testo (podobno kot za potico). Pustimo ga počivati 45 minut do ene ure, da vzhaja. Nato ga razvaljamo približno na debelino prsta. Razvaljano testo...
Motovilec drugače
Vse sestavine za polivko zmešamo. Če se vam zdi prekislo, lahko dodate 1 žlico vode ali pa zmanjšate količino limoninega soka. Polijemo po motovilcu in vse skupaj previdno zmešamo....
Solata malo drugače
Meso narežemo na tanke rezine in dodamo trdo kuhana jajca, malo fižola v zrnju (lahko iz pločevinke), nalistano čebulo in začinimo s poprom, soljo, domačim jabolčnim kisom in bučnim...
Pijana nevesta malo drugače
Sladice in peciva - www.kulinarika.netJajca, sladkor, olje, mehko moko, kokosovo moko, mleko, rožičevo moko, jabolko (olupimo in naribamo), pecilni prašek in malo ruma zmešamo skupaj, vlijemo v pekač velikosti 20 X 30 cm...
Gobove (jurčkove) polpete
Jurčke očistimo, operemo, osušimo in jih narežemo na šnite. Na maščobi spražimo čebulo, da porumeni in nato dodamo gobe in česen, solimo, poporamo in pražimo na močnem ognju, da sok,...
Penaste bananice
80 dag sladkorja in 2 dl vode zavremo, da postane zmes tekoča in gladka. Prav tako zavremo 1 dl vode in 3 dag želatine. Obe zmesi skupaj damo v skledo in mešamo približno 20 minut,...
Krompir malo drugače
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netPečico segrejemo na 180 stopinj. Krompir operemo, obrišemo in z vilico preluknjamo na več mestih. Damo ga v pečico in ga pečemo (z olupkom) približno 1 uro. Medtem prepražimo nasekljano...