Tandoori piščanec
Ostale jedi - www.kulinarika.netPiščančjim nogam odstranimo kožo, jih razrežemo v sklepu, vsak del piščančje noge nekajkrat zarežemo do kosti. Piščančje meso v skledi solimo in pokapamo z limoninim sokom. Dobro premešamo,...
Pikantni indijski curry s škampi
Ostale jedi - www.kulinarika.netNa gheeju najprej kakšno minuto pražimo cimetovo paličico, klinčke in stroke kardamoma. Dodamo čebulo in jo pražimo, da postane mehka. Dodamo sesekljan ingver in česen ter nekaj časa...
Tarka dal - pikantna indijska leča
Ostale jedi - www.kulinarika.netLečo operemo in jo kuhamo skupaj s kurkumo in koriandrom ter soljo. Ko je leča kuhana, jo odcedimo, vendar vodo prihranimo. Maslo (prečiščeno indijsko maslo ghee) segrejemo in dodamo...
Butter Chicken - Indijski masleni piščanec
Ostale jedi - www.kulinarika.netLovorjev list zdrobimo v možnarju, dodamo klinčke in kardamom ter stremo v prah. Ingver in česen drobno naribamo. V posodo damo strte začimbe, ingver, česen, ostale začimbe, sol, mandlje,...
Piščanec s kokosom
Priprava začimbne mešanice – masale: vse sestavine pražimo v suhi ponvi (brez olja) na srednji do visoki vročini. Med praženjem ves čas mešamo, da se ne prismodi. Če se katerakoli sestavina...
Aloo gobi - indijska cvetača s krompirjem
Ostale jedi - www.kulinarika.netSegrejemo olje. Dodamo kumin in lovorjeva lista ter nasekljan čili. Ingver, koriander, kurkumo in čili v prahu zmešamo z malo vode, da dobimo pasto, ki jo dodamo v lonec in nekaj časa...
Piščanec Arabique
Ostale jedi - www.kulinarika.netPrsa narežemo na koščke, dodamo sesekljan česen, sol, sojino omako in z roko vse premešamo. V olju na hitro popražimo sesekljan por, nato dodamo meso in premešamo. Še preden dobi skorjico,...
Začinjeno testo za cvrtje zelenjave ali mesa (Pakoras)
Moko večkrat presejemo, dodamo vse začimbe in toliko vode, da nastane gosto testo, v katerega damo koščke zelenjave ali mesa in ocvremo v olju.
Afriški krožnik
Ostale jedi - www.kulinarika.netRibja masala: Sol, poper in limonin sok zmešamo in v tem mariniramo ribje fileje vsaj dve uri, lahko pa tudi čez noč. Opečemo jih na vročem olju in damo v plitek pekač. Na razgretem...
Biriani
Ostale jedi - www.kulinarika.netMeso narežemo na kocke. Čebulo sesekljamo in na olju prepražimo, da porjavi. Krompir narežemo na četrtine ali večje kocke in ga prav tako prepražimo na olju, da porjavi. Paradižnik...