Polentine palčke z gobicami
Glavne jedi - www.mojirecepti.comV posodi zavremo vodo. Vanjo vmešamo polento in na tanko narezan svež žajbelj. Znižamo temperaturo in mešamo, da se polenta zgosti. Nato polento odstavimo s štedilnika, primešamo nariban...
Pečena polenta z gorgonzolo
Prikuhe in priloge - www.mojirecepti.comV lonec nalijemo vodo, ji dodamo malo olja in jušno kocko. Ko voda zavre dodamo koruzni zdrob. Med kuhanjem polento ves čas mešamo. Ko se zgosti, ji dodamo na kocke narezano gorgonzolo...
Pečena polenta brez mesa
Zavremo vodo, dodamo olivno olje in vanjo stresemo koruzni zdrob. Še preden se zgosti, dodamo vse ostale začimbe in kuhamo. Polento postavimo v hladilnik, da se strdi. Pripravimo ostale...
Piščanec pečen na soli
Glavne jedi - www.kulinarika.netPiščanca operemo in osušimo. V pekač damo sol, ki smo ji primešali malo rožmarina in žajblja. Piščanca položimo na poravnano sol in pečemo na 200 stopinjah 1 uro (če je imel piščanec...
Pečen mlad krompir z žajbljem
Prikuhe in priloge - www.mojirecepti.comKrompir dobro operemo in skrtačimo. Večje prerežemo, manjše ne. Čebulo sesekljamo. V ponvi segrejemo olje in maslo. Prepražimo čebulo in dodamo neolupljene stroke česna in krompir....
Polentina rolada
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netKoruzni zdrob skuhamo v osoljeni vodi po navodilih proizvajalca, približno 3 minute. Odrežemo kos papirja za peko in po njem razlijemo še vročo polento. Z nožem oblikujemo ravno površino...
Krompirjeva polenta - koruzna
Krompir olupimo, narežemo na kocke, solimo in skuhamo, kot bi ga kuhali za pire krompir. Kuhanega skupaj z vodo, v kateri se je kuhal, dobro pretlačimo - jaz ga obdelam kar s paličnim...
Zapeljiva polenta z brokolijem in pečenimi paradižniki
1. Pečico ogrejemo na 200 stopinj. 2. Paradižnike operemo in razpolovimo. 3. Stresemo jih v z oljem namaščen pekač. 4. Dodamo česen, timijan, začimbe in sladkor ter z rokami premešamo....
Piščančje prsi s panceto
Glavne jedi - www.mojirecepti.comPanceto razporedimo na 4 dele. Vsak del pancete razporedimo po pultu, tako da se rezine med seboj prekrivajo. Piščančje prsi odrežemo po sredini, tako da dobimo 2 dela. Na vsak del...
Bela polenta
V slano,vrelo vodo z oljem zakuhamo pšenični zdrob; mešamo s šibo, da ne nastanejo grudice. Za mehkejšo poletno, vzamemo malo manj zdroba. Belo polento kuhamo 10 minut. Uporabimo jo...